szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Gépet cserél?

Gépet cserél? Tegye át játékai mentett állásait, egyszerűen
Bár hódítanak a konzolok és a mobil játékok, azért a Windows még mindig közkedvelt játékplatform. De mi van akkor, ha gépet cserélünk? Kezdhetünk minden játékot elölről? Ez olykor többnapos küzdelemmel elért extrákat, új pályákat, bónuszokat, saját készítésű pályákat, befejezetlen csatákat jelent, ami talán így elsőre nem tűnik kétfontosságú adatnak mondjuk egy teljes évi pénzügyi táblázathoz képest, de valljuk be, azért bosszantó lemondani ezekről. Ráadásul az egy dolog, ha az ember gépet cserél, de sokkal kínosabb, ha mentései egy merevlemez-meghibásodás vagy bármilyen fizikai, esetleg szoftveres probléma miatt tűnnek el örökre. A GameSave Manager segítségével megoldható a játékok beállításainak, állásainak biztonsági mentése.
Cikk és letöltés >>>

Színváltós Windows, pillanatok alatt - kérünk ilyet?

Nemrég mutattunk például egy megoldást arra, miként lehet az Aero felület színét automatikusan - természetesen online frissülő adatokra alapozva - hozzáigazítani az ablakon túli időjáráshoz. Így egy pillantás a Tálcára vagy az ablakok szélére, és máris tudjuk, hogyan öltözzünk.
Ezúttal egy nagyon hasonló megoldást mutatunk, csak éppen nem az időjáráshoz, hanem az éppen kiválasztott háttérképhez, illetve a megnyitott ablakok, programok ikonjának színeihez idomuló Aerót tudunk “készíteni”
Cikk és letöltés >>>

Defraggler
A magyar nyelv szókészletében az a szép, hogy rengeteg ún. „részegpróbát” tartalmaz. A legnépszerűbb természetesen a „bedezodorozott luxus moszkvics slusszkulcs”, de elég jó eredményeket érhetünk el a „töredezettségmentesítés” és hasonló variációkkal is. A egyik Windows alkalmazás, amit úgy tűnik mindannyian lecserélünk, a rendszer fapados defragmentere – a legtöbb panasz főleg ennek egyszerű felületére és csekély funkcióira van. A megoldás egy kicsit profibb alkalmazás használata, amilyen például a Defraggler.
 Ugyanazt tudja, amit az alap töredezettségmentesítő, csak sokkal átláthatóbb felületen, és kényelmesebben elérhető funkciókkal/jelentésekkel. Ráadásul sokkal gyorsabb is.
Cikk és letöltés >>>

XYplorer – Total Commander helyett?

A Total Commander a legjobb fájlkezelő Windows alá. Ennek ellenére mi nem adjuk fel, és folyamatosan keressük a különböző alternatívákat és klónokat. Soha nem lehet tudni: egyszer talán megtaláljuk az új királyt… Az XYplorer egyik legrokonszenvesebb funkciója, hogy szakít a szörnyű „Windows-intézős” felülettel, ugyanakkor nem követi a TC (és hasonló) fájlkezelők kétpaneles megközelítését sem.
Cikk és letöltés >>>

Médiakonvertálás egy mozdulattal Macen, nem csak kezdőknek!

A legtöbb felhasználó részéről nem elvárás, hogy egy video- és zenekonvertáló alkalmazás minden apró részletre beállítási lehetőséget nyújtson. Az is elég, ha pár kattintással megfelelő formátumra alakítja az anyagokat, mondjuk mobil eszközeinkhez.
A Media Converter meglehetősen sokoldalú eszköz, kezdőktől a haladókig mindenki láthat benne fantáziát.
Cikk és letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!