szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A képmegosztók többsége az egyszerű és gyors megosztásra “utazik”, így arra csak ritkán nyílik módunk, hogy a...

A képmegosztók többsége az egyszerű és gyors megosztásra “utazik”, így arra csak ritkán nyílik módunk, hogy a feltöltéssel egy lépésben átméretezzük, vízjellel lássuk el az anyagokat, sőt még ma is akad olyan képmegosztó, ahová csak macerás módon tölthetünk fel több képet, egy lépésben.
Ilyen esetekben jöhetnek jól a különféle segédprogramok, amelyek megoldják, hogy a feltöltés előtt ne kelljen még a képek átszerkesztésével is nekünk bajlódni.

Akár videókból is válogathatunk jeleneteket

Az Image Uploader például kiváló megoldás lehet erre a feladatra. A program egy orosz nyelvű oldalról tölthető le, de nem kell megijedni tőle, a lap alján van a letöltésre szolgáló gomb, illetve erről a közvetlen linkről is letölthetjük a programot, amely ha magyarul nem is, de angolul legalább használható, ha problémánk van az orosz nyelvvel. A 7z fájl kicsomagolásához rengeteg ingyenes segédprogramot találunk (például amit itt bemutattunk), a kicsomagolás után pedig nincs szükség telepítésre, az Image Uploader futtatható abból a mappából, ahová került.
Elindítás után dönthetünk, hogy önálló képeket vagy éppen videóból kinyert képkocákat szeretnénk-e megosztani másokkal, illetve készíthetünk képernyőképeket is a programmal, hogy aztán azokat töltsük fel valahova.

Csak gyorsan összeválogatjuk, ami kell

Ha választottunk, a következő lépésben még ellenőrizhetjük a nézőképek alapján, hogy miket válogattunk össze, majd a következő ablakban megadhatunk mindent, ami a feltöltéshez szükséges. Így például kérhetjük a programot, hogy feltöltés előtt átméretezze a képeket, elhelyezhetünk szöveges vagy képes vízjelet a kép tetszőleges részén, és ha esetleg szükségünk van rá, generáltathatunk thumbnail nézőképeket is, amelyeket szintén feltölthetünk a kívánt szerverre.

Átméretezés, vízjel készítése és nézőképek létrehozása felöltés előtt

Igaz is, szerverek. Az Image Uploader meglehetősen méretes listával rendelkezik e téren, az olyan ismert oldalaktól kezdve, mint a Picasa vagy a Twitpic, egy halom itthon talán kevésbé ismert orosz képmegosztóig. De feltölthetünk képeket FTP szerverre vagy akár a Rapidshare-re is. Egyedül talán a Flickr hiányzik a nagyok közül, ami mondjuk nagy hiány, de mivel a listát folyamatosan frissítik, bármikor belekerülhet az is. Ha olyan oldalra töltünk fel, amelynél szükség van login információkra is, azt is meg kell adnunk a programnak. Ha minden opciót beállítottunk, indulhat is a feltöltés!

Eléréshez szükséges kódokat, linkeket is kapunk a feltöltött képekhez

A szoftver egyik érdekessége, hogy a feltöltött képekhez BBcode és HTML kódokat, illetve közvetlen URL címet is generál, így a feltöltött anyagokat pár kattintással beilleszthetjük mondjuk fórumokba, blogokba vagy saját weboldalunkba.
Összességében tehát egy könnyen használható és gyors kis programmal van dolgunk, amelynek a segítségével pillanatok alatt átméretezhetünk, vízjelezhetünk, majd megoszthatunk képeket, és még a feltöltött képek megosztását is megkönnyíti számunkra. Egy próbát mindenképpen megér!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját