szerző:
techline.hu

Erre a célra temérdek alkalmazás áll rendelkezésünkre Windowson, PDF-ek olvasásra például ott van maga az Adobe...

Erre a célra temérdek alkalmazás áll rendelkezésünkre Windowson, PDF-ek olvasásra például ott van maga az Adobe Reader, esetleg a kevesebbet tudó, de cserébe gyors és kicsi FoxIt. Az ePub és más eBook formátumokat pedig könnyedén megnyithatjuk a Calibre segítségével, sőt ezzel akár létre is hozhatunk e-könyveket. Mindezek szépek és jók, ám valahogy mégsem igazi élmény velük az olvasás. De van megoldás azoknak is, akik többre vágynak.

Kényelmes olvasás, teljes képernyőn

A MartView például egy zseniális e-magazin- és e-book-olvasó szoftvert. Leszámítva, hogy egy óriás (ráadásul Java alapú, aminek köszönhetően néha kicsit lassúnak tűnik), más negatívuma nem nagyon van. Ha kényelmesen akarjuk lapozgatni a letöltött e-könyveket és magazinokat, kiváló választás. A program a PDF fájlokat és a saját .mart formátumát ismeri, ezeket a dokumentumokat tudja megnyitni, és pont úgy tálalni, mintha azok lapozható kiadványok lennének.

Áttekintő nézet az oldalakról

Ha a teljes képernyős (lapozgatós vagy oldalra görgetős) megjelenítési módoknál túl kicsi lenne számunkra a szöveg, természetesen van jobban olvasható, függőlegesen görgethető megjelenítés is (egyébként az egér bal és jobb gombjának együttes lenyomásával bármelyik nézetben ránagyíthatunk részletekre). A navigációt nagyban megkönnyíti thumbnail nézet, amelyben áttekinthetjük az oldalpárokat, és a kor követelményeinek megfelelően megosztási lehetőségünk is van (Twitter, Facebook). A program működését akár az érintőképernyős működésre is optimalizálhatjuk, ha erre alkalmas számítógépünk van. A program felülete ízléses és kényelmesen használható.

Virtuális könyvespolcunk

Ha tehát tele vagyunk PDF formátumú magazinokkal, a program kiváló eszköz arra, hogy kényelmesen lapozgatva olvassuk azokat. Ám a MartView ennél azért többre is képes!

Hatalmas online gyűjtemény
A program letöltés menüpontjában egy óriási online gyűjteményt érhetünk el, amelyben a magazinoktól a felhasználói kézikönyvekig mindent megtalálunk. Mindezt kategóriákra bontva, akár nyelvre is szűkíthető csoportosításban, kereshető formában.

Méretes online gyűjtemény, amelyre mi is feltölthetünk

Azt túlzás lenne állítani, hogy hemzseg a magyar nyelvű tartalomtól, de akad ilyen is, angolul és egyéb nyelveken pedig temérdek letölthető anyag vár minket, minden témakörben. Arra mondjuk nem esküdnénk meg, hogy minden feltöltött tartalom legális, hiszen a MartView-ra bárki feltölthet bármit, de erre a készítők is felhívják a figyelmet.

Csoportos letöltés

A kiválasztott PDF-et a rendszer átalakítja a saját .mart formátumára, és már mehet is a közösbe... Sőt nemcsak PDF-ekből, hanem akár képfájlokból is kreálhatunk e-bookot. Ha nem akarjuk megosztani ezeket, a Create e-book gombra kattintva saját magunknak is létrehozhatunk  .mart dokumentumokat belőlük. Ezeket persze más úton is megoszthatjuk ismerőseinkkel, és ha nekik is telepítve van a MartView, kényelmesen elolvashatják.

Készíthetünk saját e-magazint is

Mindent egybevetve, egy nagyon kényelmes és látványos e-book-/e-magazin-olvasóval van dolgunk, amelynek gyűjteménye akkor is jól jöhet, ha éppen nincs mit olvasgatni, a program pedig szinte minden PDF-ből kényelmesen olvasható digitális kiadványt varázsol.
A program egyelőre csak Windowsra érhető el, de a készítők ígérik, hogy hamarosan lesz maces verzió is.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
techline.hu Tech

Készítsen e-bookot, egyszerűen

Korábban bemutattunk már két e-book-olvasó szerkentyűt is, az egyik a Koobe volt, amelyről itt írtunk, a másik pedig a...

Halálos balesetek, őrizetbe vételek, migránsok - hétvégi rendőrségi statisztika

Halálos balesetek, őrizetbe vételek, migránsok - hétvégi rendőrségi statisztika

Csányi: "Ez a győzelem az egyik legnagyobb élményem"

Csányi: "Ez a győzelem az egyik legnagyobb élményem"

Egyelőre mégsem költözik Jeruzsálembe Románia izraeli nagykövetsége

Egyelőre mégsem költözik Jeruzsálembe Románia izraeli nagykövetsége

Nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás: hamarosan bemutatkozik a legerősebb mobil lapkakészlet

Nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás: hamarosan bemutatkozik a legerősebb mobil lapkakészlet

Csunderlik Péter: Mindenkihez!

Csunderlik Péter: Mindenkihez!

Szinte csak Apple termékeket használt a Huawei alapítójának letartóztatott lánya

Szinte csak Apple termékeket használt a Huawei alapítójának letartóztatott lánya