szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az új szabályozás életbe lépésével, azaz június 1-jétől mindenki számára publikusan is elindul az online domain...

Az új szabályozás életbe lépésével, azaz június 1-jétől mindenki számára publikusan is elindul az online domain regisztráció, így azonnal, online lehetősége lesz domain regisztrációkat indítani, és az adatokat online kezelni. Ráadásul ha valamilyen módosításhoz dokumentumokra van szükség, akkor azt a rendszer automatikusan legenerálja.

A domain az igény benyújtását követő műszaki és adminisztrátori ellenőrzést követően “Feltételes használatba adásra” kerül, azaz az igénylő műszakilag használni kezdheti, de még nem lesz “Bejegyzett”. Ezzel egyidejűleg a domain megjelenik a nyilvános kihirdetési listán.

A feltételes használatba adást – a jelenlegi várólistához hasonlóan – a Nyilvántartó egy listán közzé teszi azzal, hogy az igénnyel szemben nyolc napon belül terjeszthető elő panasz. Ha nem érkezik panasz, akkor a domain delegált (Bejegyzett) státuszba kerül, ezt követően már csak Regisztrációs Döntnök előtt vagy bírósági úton lehet vitatni.
 
A jelenlegi prioritásos, illetve nem prioritásos igények közötti megkülönböztetés megszűnik. Ez azt is jelenti, hogy a “first come first served” (azaz aki előbb jeletkezik, azt regisztrálják) elve érvényesül minden igényre. Ugyanarra a névre mindig csak egy igényt lehet nyilvántartásba venni.

A 2011. június 1-től érvényes teljes Domainregisztrációs Szabályzat innen tölthető le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7-es erősségű földrengés rázta meg az Égei-tengert, többen meghaltak

7-es erősségű földrengés rázta meg az Égei-tengert, többen meghaltak

Átalakítják a Margit körutat is

Átalakítják a Margit körutat is

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is