szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egyszerűbb feladatok megoldására általában nincs szükség túlbonyolított eszközökre.

Egyszerűbb feladatok megoldására általában nincs szükség túlbonyolított eszközökre. A most bemutatásra kerülő öt weblap egyike sem tartalmaz eget verő különlegességet, mégis, egyszerűségük dacára akár még hasznosak is lehetnek életünk egy adott pillanatában...
Ezek a “mini” weboldalak csak egy feladatra koncentrálnak, arra viszont remekül használhatók. Nem szépek, sőt egy kivételével szinte mindegyik ronda, de bármikor jól jöhetnek!

Joongel.com
A Joongel.com a webes keresés fellegvára, ahol egyetlen mozdulattal akár egyszerre tíz, kategóriájukban a felhasználók által a legjobbnak ítélt szolgáltatással is kereshetünk.

Képekre, videókra, közösségi adatokra és megannyi másra kereshetünk vele, a találatokat pedig szűrhetjük a kívánt szolgáltatásra, egy kattintással. Kereshetünk a Twitteren, a Google-n, a Wikipedián, a Yahoon, a Flickren, az Amazonon és számtalan egyéb ismert és kevésbé ismert szolgáltatáson. Érdemes kipróbálni!

Cl1p.net
A cl1p.net az online jegyzetek megosztásának netovábbja. Segítségével készíthetünk egy http://cl1p.net/VALAMI felépítésű linket, és erre sima szöveges, vagy akár formázott szöveget is elhelyezhetünk, majd megoszthatjuk másokkal. A link adott időtartamig (alapértelmezésben 7 napig) él, vagyis utána már nem lesz elérhető. Ha átmenetileg szeretnénk több emberrel is megosztani jegyzeteket pár kattintással, ez egy kiváló megoldás lehet.

Ja, és a lényeg: az így megosztott jegyzeteket ismerőseink is szerkeszthetik, szóval afféle csoportmunkára is alkalmas, és ha kell, jelszóval védhető.

web2.0calc.com
Számológép szinte minden operációs rendszeren található, de ha valamiért mégsem tenné meg a rendszerbe épített változat, a web2.0calc.com oldalon találhatóval bizonyára elégedettek leszünk.

Egy ingyenes, online tudományos számológép, ráadásul az Advanced Calc linkre kattintva még összetett feladatokat is megoldhatunk vele.

supportdetails.com
A supportdetails.com már szerepelt nálunk, és azóta sem változott semmit. Az egyszerű, de a válogatásban talán a legízlésesebben sikerült weboldal segítségével megtudhatjuk rendszerünk számtalan fontos adatát (OS verzió, képernyőfelbontás, böngésző verzió, IP cím stb.), amelyek jól jöhetnek, ha esetleg hozzáértő ismerősünktől kérünk éppen számítógéppel kapcsolatos segítséget, és nem értünk annyira a rendszerhez, hogy ezeket az információkat kibogarásszuk belőle.

 

Rainy Mood
A végére pedig akkor következzen egy kis relaxáció. A csordogáló eső és a vihar hangja, bármily meglepő is, a legtöbb emberre nyugtató hatással van (főként akkor, ha közben nem a szabadban álldogálunk egy mező közepén). A Rainy Mood oldalra látogatva azonnal élvezhetjük egy kellemes, visszafogottabb nyári zivatar hangulatát, anélkül, hogy bőrig áznánk.

Relaxációhoz, meditációhoz kiváló háttérzaj. Az oldal amúgy mást nem tud, legfeljebb ha már teljesen ellazultunk még “lájkolhatjuk” a Facebookon, a kor szokásának megfelelően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Örülhetnek a régebbi iPhone-t használók: szinte mindenki megkapta a jobb képminőséget

Örülhetnek a régebbi iPhone-t használók: szinte mindenki megkapta a jobb képminőséget

Elutasíthatja az Európai Bíróság Magyarország keresetét a Sargentini-ügyben

Elutasíthatja az Európai Bíróság Magyarország keresetét a Sargentini-ügyben