szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyilván az egész világ látni akarja a halott bin Ladent, vérbe fagyva, fején az állítólagos célzott lövés helyével. Szörnyű, de kíváncsi az ember. Nem valós, de realisztikus fotó következik, csak erős idegzetűeknek!

Ezt használták ki a Photoshopot úgy-ahogy kezelni tudó grafikusok, és készítették el egy korábbi Oszama-porté alapján azt a véres ábrázolást, ami az interneten kering.

©

A jobb oldali képen egyértelműen látszik a gyengébb minőség, ami utalhat egyrészt arra, hogy nem túl jó minőségű kamerával készült, vagy jelezheti azt, hogy sokszor mentették el a JPEG képet.

A fotó szerkesztője egy korábbi Oszama-portrét vett alapul, ennek a hátterét cserélte ki, módosította a terroristavezér ruháját, elcsúfította a szemét és az arcát. Valószínűleg a kép minősége is szándékosan lett lerontva, mintha mobiltelefonnal készült volna a fotó. Az eredmény brutális ugyan, és első látásra hitelesnek is tűnhet, de jobban megnézve látszik, hogy hamisítvány.

Nem utolsó sorban érdemes figyelembe venni, hogy ha közölnek is valaha hivatalos képet a halott bin Ladenről, akkor az a fotó kiváló minőségű, éles és kristálytiszta lesz, és ez esetben valószínűleg nyilvánosságra hozzák majd a fogászati felvételeket is. Addig még biztosan fogunk látni számos, a fentihez hasonló digitális fércmunkát Oszamáról, de ezek csak az emberek megtévesztését szolgálják majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Így nézett ki Oszama bin Laden bunkere

A CIA amerikai hírszerzési hivatal által közzétett látványterv az abbotabadi telephelyről, valamint az első videofelvételek a bunkerről, ahol Oszama bin Laden tartózkodott, amikor amerikai katonák rajtaütöttek.

Nagyítás

Megölték Oszama bin Ladent – Nagyítás-fotógaléria

Az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet szaúdi származású vezetőjét amerikai katonák ölték meg a pakisztáni Abbotábádban május 1-jén. Bin Laden vezetésével tervelték ki és irányították többek közt az Egyesült Államok elleni legsúlyosabb, 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat is, melyekben több mint háromezer embert vesztette életét.

hvg.hu Világ

Bin Laden halott – percről percre

Az Egyesült Államok katonai műveletben végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével - jelentette be vasárnap éjjel Barack Obama amerikai elnök. Percről percre a bejelentés következményeiről a hvg.hu-n.

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Ismét kitört az Etna

Ismét kitört az Etna

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook