szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha fotóinkat az internetes megosztás előtt szeretnénk kicsit érdekesebbé, különlegesebbé tenni, az Imageoid igazán jó...

Ha fotóinkat az internetes megosztás előtt szeretnénk kicsit érdekesebbé, különlegesebbé tenni, az Imageoid igazán jó választás lehet. Az online képeffektező szolgáltatás használata szinte gyerekjáték, mindössze fel kell töltenünk az átszerkeszteni kívánt fotót (ez maximum 600 Kbájt méretű lehet jpg, gif vagy png formátumban), majd kiválasztani a rengeteg effekt (blur, sepia, invert, mosaic, balancing stb.) közül azokat, amelyeket alkalmazni szeretnénk. Minden effektről kapunk apró nézőképet, de ha később kiderülne, hogy mégsem erre vágytunk, a Reset linkre kattintva visszaállíthatjuk az eredeti képet, és kísérletezhetünk tovább. A kép színeinek különféle megváltoztatásán kívül készíthetünk árnyékot, tükröződést, kereteket stb. is. Mindezeken túl még a képek méretének megváltoztatására is használhatjuk az oldalt.

Ha végeztünk, az átvariált képet egy kattintással letölthetjük, és már tehetjük is fel kedvenc közösségi oldalunkra, vagy felhasználhatjuk bármilyen más módon.
Az Imageoid nem éppen korszakalkotó, de a készítők ígérete szerint az effektek száma tovább nő majd az egyelőre béta verziós szolgáltatásban. Persze sok esetben már az eddig meglévők is jó szolgálatot tehetnek, ha olyan gép előtt ülünk, ahol nincs képszerkesztő alkalmazás. Az egyetlen igazi negatívuma az oldalnak, hogy az 1 MB alatt képméret miatt a mai digitális fényképezőgépekkel készült fotókat előbb át kell valahogyan méreteznünk, és csak utána tölthetjük fel azokat.

Akinek az Imageoid nem jönne be, annak javasoljuk a cikk alatti Kapcsolódó anyagok részben összegyűjtött korábbi cikkeinket a témában, amelyekben számtalan hasonló, sőt többet tudó online megoldást mutattunk be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB