szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Immunizáljuk pendrive-unkat: éljük túl az autorun támadásaitA Windows autorun megoldása néha bizony egyszerűsítheti a...

 Immunizáljuk pendrive-unkat: éljük túl az autorun támadásait
A Windows autorun megoldása néha bizony egyszerűsítheti a dolgunkat, ám ennek a kényelmi lehetőségnek azért bőven akadnak veszélyei.
Az autorun nem új találmány, sőt évtizedek óta része életünknek DOS, Windows alatt. Ha behelyezünk egy gyári szoftvert tartalmazó CD-t, DVD-t, legyen az segédprogram vagy játék, általában automatikusan elindul egy alkalmazás, amelyből aztán indítható a telepítés, elérhetjük a készítők weboldalát vagy különféle útmutatókat.
Cikk és letöltés >>>

Növelje notebookja működési idejét egy egyszerű, ingyenes alkalmazással
A modern notebookok akkumulátora már jó pár óráig bírja, de egy megszállott számítógépezőnek ez a jó pár óra bizony kevés. Az alábbi alkalmazással sokat tehetünk hordozható gépünk működési idejének növeléséért, és ezzel együtt a környezetünkért is.
 Bár a számítógép nem tartozik a legenergiafalóbb háztartási gépek közé, azért a folyamatosan bekapcsolva tartott komputer sokat tesz az energiaszámla növeléséért. Nemrégiben részletesen is foglalkoztunk ezzel a témával és az egyik cikkünkben tippeket is adtunk ahhoz, hogyan lehet egy kis odafigyeléssel kevesebb áramot fogyasztani, ami nemcsak a pénztárcánknak, hanem a környezetünknek is jót tesz.
Cikk és letöltés >>>

Készítsünk látványos 3D-s webgalériát, programozás nélkül
Ha szeretnénk weboldalunkat kicsit izgalmasabbá tenni mondjuk egy látványos, 3D-s Flash slideshow segítségével, nem kell napokig tanulni a Flash-programozást. Weboldalunk színesítésére kiválóan alkalmas, ha mondjuk egy 3D-s Flash animációt alkalmazunk. Ám egy ilyen profi megjelenésű animáció összeállítása, dacára annak, hogy a Flash használata könnyen megtanulható, azért elvisz némi időt az életünkből.
Cikk és letöltés >>>

Osztott képernyős filmek készítése
A megosztott képernyő, mint filmes effektus az egyik leggyakrabban használt megoldás a vágószobákban. Rengeteg célra alkalmazható: a leghíresebb felhasználási módja a híradókban a bemondók mögött látható „pip” verzió.
Cikk és letöltés >>>

Térhatású 3D játékok XP alatt, ingyen
Aki egy újabb NVIDIA kártyával és hozzá Vistával vagy Windows 7-tel rendelkezik, annak nem gond a játékok háromdimenziós, piros-kék szemüveg segítségével térbe helyezett változatát futtatni. De mi a helyzet XP-n?
Cikk és letöltés >>>

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törvénysértő rendeletet fogadhatott el Kerepes fideszes polgármestere a vészhelyzetre hivatkozva

Törvénysértő rendeletet fogadhatott el Kerepes fideszes polgármestere a vészhelyzetre hivatkozva

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál