szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A hívószámok szűrésére általában egy úgynevezett fekete listát alkalmaznak, ebbe lehet beírni azokat a...

A hívószámok szűrésére általában egy úgynevezett fekete listát alkalmaznak, ebbe lehet beírni azokat a telefonszámokat, amelyekről nem akarunk hívást fogadni. Ez a megoldás a legtöbbször egy külön alkalmazás futtatását igényli, így a kevésbé okos telefonokon nem lehet használni.
A következő ötlet rendkívül egyszerű, és minden olyan mobilnál alkalmazható, amelyiknél egyedi csengőhangot lehet rendelni minden telefonkönyv-bejegyzéshez.
Első lépésként egy hangrögzítő programra lesz szükségünk. Ez lehet számítógépes is, de a legtöbb telefonon is találunk ilyen lehetőséget. A hangrögzítővel vegyünk fel 5-10 másodperc csendet.

Csendet kérünk! Felvétel!

Ha ezt meg tudjuk tenni a telefonnal, akkor kihagyhatjuk azt a lépést, amivel a számítógépről áttöltjük a csendet tartalmazó fájlt. Ha számítógéppel rögzítettük a csendet, akkor olyan formátumra kell konvertálni, amit a telefonunk elfogad majd csengőhangként. A legtöbb mobilnál ez mp3 állomány lehet, de például az iPhone esetében m4a  formára kell alakítani a hangfájlt. (Ehhez használhatjuk az iTunes programot is.)

Olyan formátumra kell alakítani, amit elfogad a telefon csengőhangként

Amikor a telefonunkon van a megfelelő formára alakított csend, nincs más dolgunk, mint kiválasztani a címjegyzékből azokat a telefonszámokat, amelyekről nem akarunk hívást fogadni. Ezekhez a számokhoz egyedi csengőhangként állítsuk be a csendet tartalmazó hangfájlt. Ezután, ha az adott számról hívás érkezik, akkor legfeljebb a kijelző vagy a rezgő hívásjelzés fog árulkodni, a csengetés nem fog zavarni.

Az iPhone-nál is van lehetőség egyedi csengőhang beállítására

Ezzel az egyszerű módszerrel gyorsan és kényelmesen megszabadulhatunk a nem kívánt hívásoktól, és ha szükséges, bármikor visszaállíthatjuk a hangos hívásjelzést. Ez a trükk sajnos akkor nem alkalmazható, ha rejtett számról érkezik a hívás. Ha ezeket is le szeretnénk tiltani, akkor már egy valódi hívásszűrő alkalmazásra van szükségünk, mert ezeknél általában be lehet állítani, hogy tiltsa le a rejtett vagy ismeretlen számokról érkező hívásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!