szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az apró Windows kiegészítők legtöbbször csak egyetlen funkciót valósítanak meg, mégis nagy segítséget jelenthetnek a...

Az apró Windows kiegészítők legtöbbször csak egyetlen funkciót valósítanak meg, mégis nagy segítséget jelenthetnek a hétköznapi munkánk során. Írtunk már ilyenekről, nem is egyről, a legjobbakat összegyűjtöttük e cikk alatt a Kapcsolódó anyagok részben.
A Bins is a hasznos segédprogramok listáját bővítheti majd ha elkészült, hiszen jelenleg még csak a publikus béta változat próbálható ki.

Videós útmutatót is kapunk a kezdeti lépésekhez

A program segítségével a Windows 7 Tálcáját tehetjük kicsit átláthatóbbá úgy, hogy az alkalmazások, mappák stb. ikonjait csoportokra oszthatjuk vele. Egy csoportba négy program, mappa stb. kerülhet, ezeket a csoportban a saját ikonjukkal jelöli a Bins. Ha egy ilyen csoport fölé mozgatjuk az egérkurzort a Tálcán, egy buborék jelenik meg az ikonokkal, amelyekre kattintva elindítható a kérdéses program, vagy megnyitható egy dokumentum, mappa. Ahogy az a Windows 7-ben megszokott: ha az ikonok fölött tartjuk az egérkurzort, az adott program nyitott ablakainak nézőképe is megjelenik, sőt, itt ha a csoport ikon fölött állunk meg az egérrel, a csoport összes alkalmazásának nyitott ablakait láthatjuk. Utóbbi megoldás sok esetben hasznos, így például jól jöhet, ha több böngészőt is használunk, s gyorsan szeretnénk megtalálni a megnyitott ablakkavalkádban az éppen szükséges oldalt.

Egy csoportban a böngészők

Extraként az óra melletti kis ikonok megjelenítését is leegyszerűsíti, mivel az eredetileg rejtett ikonokat azonnal megmutatja ha az óra környékére visszük az egérkurzort, nem kell pontosan “eltalálnunk” az apró “Elrejtés” gombot.

Az összes böngésző megnyitott ablakait egszerre láthatjuk

A Bins tehát hasznos csoportosítási szempontból is, és helytakarékossági megoldásnak sem utolsó a Tálcán. Sajnos egyelőre viszont van egy nagy hiányossága: a Windows 7 Jump list funkcióját nem tudjuk kihasználni vele, ez pedig sok felhasználónál rossz pont lehet, hiszen a Jump list egy meglehetősen praktikus megoldás.
S hogy mondjunk még valami “rosszat”, a Bins csak béta korában lesz ingyenes, ha kijön a végleges változat, pár dollárt sajnos fizetnünk kell majd érte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Történelmi csúcson az arany ára

Történelmi csúcson az arany ára