szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha néha szükségünk lenne arra, hogy néhány ablak valamilyen mértékben áttetsző legyen a Windowsban (például hogy...

Ha néha szükségünk lenne arra, hogy néhány ablak valamilyen mértékben áttetsző legyen a Windowsban (például hogy miközben dolgozunk bennük, lássuk a mögöttük lévő program ablakát is), akkor ne is keresgéljünk tovább, a See Through Windows nevű apró segédprogram lesz a megfelelő választás.

Átlátunk az ablakokon...

E program használata már szinte több, mint egyszerű. Telepítése és elindítása után csak kiválasztunk egy tetszőleges billentyűzetkombinációt - ez alapértelmezésben a Shfit + Ctrl + Z a programban -, s ettől kezdve ezt a kombinációt használva azonnal, az általunk meghatározott mértékben áttetszővé válik az éppen aktív ablak. Az áttetsző állapot persze ugyanígy vissza is fordítható, vagyis ha egy éppen áttetsző, aktív ablaknál nyomjuk le a megfelelő billentyűket, az rögtön visszavált eredeti formájára.

Nincs sok opció

Aki esetleg nem Windows 7-et, hanem XP-t használ, annak még extra funkciókkal is szolgál a szoftver, nevezetesen a Windows + nyilak kombinációval egy mozdulattá válik az ablakok teljes képernyőre nagyítása, vagy éppen másik monitorra küldése.
Az áttetszőség mértékét és a számunkra legkényelmesebb billentyűkombinációt a programnak a Tálcán, az óra mellett megbújó kis ikonjára kattintva előcsalható ablakban állíthatjuk be.
A See Through Windows ingyenes és 32 illetve 64 bites változatban is letölthető a készítők oldaláról.
Aki esetleg hasonló ablak-manipuláló alkalmazásokra is kíváncsi, annak összegyűjtöttünk itt a cikk alatt, a Kapcsolódó anyagok részben néhány korábban bemutatott alkalmazást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymásnak esett a Wizz Air és az utazási irodák szövetsége

Egymásnak esett a Wizz Air és az utazási irodák szövetsége

250 fős létszámbővítés lesz az Aldinál

250 fős létszámbővítés lesz az Aldinál

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség