szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A megszállott letöltögetők (közülük is azok, akik nem szeretnék feleslegesen bekapcsolva hagyni gépüket) gyakran...

A megszállott letöltögetők (közülük is azok, akik nem szeretnék feleslegesen bekapcsolva hagyni gépüket) gyakran félkómás állapotban várják, hogy befejeződjék végre a letöltés, és éjszaka lévén, aludni mehessenek.
Nos, a KShutdown programnak köszönhetően vége ennek az áldatlan állapotnak, ugyanis ezzel, a maga egyszerűségében is ötletes programmal megoldható a számítógép időzített kikapcsolása.
A programnak, amely letölthető innen, windowsos és linuxos változata is van, sőt hordozható (portable) verzióban is elérhető, így akár egy pendrive-on is magunkkal vihetjük.
Letöltés után egyszerűen csomagoljuk ki a zip állományt, majd az exe fájlra kattintással indíthatjuk a programot.

Néhány apró beállítás csupán az időzített kikapcsolás

Egy, a végletekig leegyszerűsített programablak fogad, ahol azonban többféle akció közül is választhatunk; ilyenek például: a számítógép kikapcsolása, hibernálása, újraindítása stb.
Beállíthatjuk, hogy az adott pillanattól kezdve mennyi idő teljen el egy akcióig, de akár azt is meghatározhatjuk, hogy pontosan melyik pillanatban kapcsoljon ki a gépünk.
A KShutdown programocska természetesen ingyenes, s minthogy hasznos kis jószágról van szó, egy próbát mindenképpen megér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!