szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Kis hazánkban eddig csak feltört változatban juthattunk hozzá a fizetős Androidos alkalmazásokhoz, mivel hivatalosan...

Kis hazánkban eddig csak feltört változatban juthattunk hozzá a fizetős Androidos alkalmazásokhoz, mivel hivatalosan csak az Android Market ingyenes kínálatát vehettük igénybe a készülékeken. A most Google 99 országban, így Magyarországon is elérhetővé teszi az Android Market fizetős alkalmazásait. Aki eddig minőségi alkalmazásokra vágyott, de nem volt hajlandó “feltörni” a telefont azért, hogy illegális forrásból telepítsen, most végre beszerezheti a programokat hivatalosan is.

Most már játszhatunk így is?

A dolog egyébként nem csak a felhasználók számára jelentős lépés, hanem a fejlesztőknek - kiváltképp a hazai, magyar tartalmakat kínáló fejlesztőknek - is nagyszerű lehetőséget jelent. Ráadásul ezzel egyidőben a Google néhány fontos módosítást is végrehajtott, így például enyhítettek az alkalmazások méretének korlátozásán, van már alkalmazáson belüli vásárlási lehetőség, és a felhasználók is könnyebben választhatnak majd olyan alkalmazásokat, amelyek problémamentesen futnak az adott - esetleg régebbi, gyengébb - készüléken.
Ezzel a lépéssel Magyarországgal együtt 131-re növekszik azon országok száma, ahol az Android felhasználók a fizetős alkalmazásokhoz is hozzáférnek. Az Android eszköz tulajdonosok összesen több mint 200 ezer ingyenes és fizetős alkalmazás közül válogathatnak, melyeket azonnal le is tölthetnek készülékükre. E lépésnek köszönhetően várhatóan hamarosan a hazai piacon is debütálhat a Sony Ericsson Playstation mobilja, az Xperia Play, hiszen erre eddig nem lehetett volna hivatalosan beszerezni a megfelelő játékokat, ám ez az akadály immár elhárult az SE elől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus