szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az internet mobiltelefonon keresztüli elérése nem a legolcsóbb mulatság.

Az internet mobiltelefonon keresztüli elérése nem a legolcsóbb mulatság. Főleg ha külföldön, roaming hálózaton használjuk. Sokan ki is kapcsolják a roaming adatkapcsolatot, így azonban az okostelefonok sokat veszítenek okosságukból. A nyári utazási szezonra talán már elérhetőek lesznek az alacsonyabb árú roaming adatcsomagok is, de még akkor sem árt, ha ugyanazért az előfizetési díjért kétszer, háromszor annyi weboldalt vagy email-t tölthetünk le. A megoldást az Onavo szolgáltatása jelentheti.

Komoly összegeket takaríthatunk meg adat roaming esetén

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges alkalmazást most ingyen tölthetik le az iPhone, iPod Touch és iPad tulajdonosok (már készül az androidos változat is).
Az alkalmazás telepítése után még létre kell hozni egy személyes Onavo profilt, és annak használatát engedélyezni kell az adott eszközön. Ettől kezdve a Turn Saving On/Off utasításokkal tudjuk be- és kikapcsolni, hogy takarékoskodni szeretnénk-e az adatforgalommal. Bekapcsolt állapotban böngészés közben a lekért weboldal először az Onavo szerverére fog megérkezni, ott tömörítik, a tömörített és jóval kevesebb adatforgalmat igénylő változatot fogja a telefon letölteni, ahol azután az alkalmazás kicsomagolja az adatokat és átadja a böngészőprogramnak.

Akár 80 százalékkal is kevesebb lehet az adatforgalom

Mindez csak leírva hosszadalmas, az átalakítások pillanatok alatt  lezajlanak, és böngészés közben gyakorlatilag nem lehet észrevenni semmilyen késleltetést. A tömörítés a weboldalak szöveges tartalmát nem változtatja meg, mindössze a képek esetén láthatunk minőségromlást, de ez a telefonok legtöbbször kis méretű kijelzőin nem fogja jelentősen rontani a látványt.

Részletes statisztikát kapunk a használatról

Az alkalmazás minden letöltést könyvel, így részletes kimutatást kaphatunk arról, hogy mennyi adatforgalmat takarítottunk meg a szolgáltatás használatával.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete

Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete