szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Töröljön programokat tökéletesen! Íme a hidegvérű programgyilkos!

Töröljön programokat tökéletesen! Íme a hidegvérű programgyilkos!
A Windows félelmetes ellenségei a hanyagul dolgozó uninstall alkalmazások és a gépen mindenfelé szemetelő programok. Ezek ellen küzd az alábbi ingyenes szoftver.
A Comodo Programs Manager elsődleges feladata, hogy figyelje a programok telepítését, működését, és amikor az eltávolításukra kerül a sor, akkor a rendes Uninstall alkalmazás futtatása után (amely elvileg ugye nyom nélkül kellene, hogy eltávolítsa a programokat), lehetővé tegye, hogy az uninstall után hátramaradt felesleges fájlokat és Registry bejegyzéseket is töröljük.
Letöltés és cikk a programról >>>

Tegyünk áttetszővé ablakokat a Windowsban, egy mozdulattal
Ha néha szükségünk lenne arra, hogy néhány ablak valamilyen mértékben áttetsző legyen a Windowsban (például hogy miközben dolgozunk bennük, lássuk a mögöttük lévő program ablakát is), akkor ne is keresgéljünk tovább, a See Through Windows nevű apró segédprogram lesz a megfelelő választás.
E program használata már szinte több, mint egyszerű. Telepítése és elindítása után csak kiválasztunk egy tetszőleges billentyűzetkombinációt - ez alapértelmezésben a Shfit + Ctrl + Z a programban -, s ettől kezdve ezt a kombinációt használva azonnal, az általunk meghatározott mértékben áttetszővé válik az éppen aktív ablak. Az áttetsző állapot persze ugyanígy vissza is fordítható, vagyis ha egy éppen áttetsző, aktív ablaknál nyomjuk le a megfelelő billentyűket, az rögtön visszavált eredeti formájára.
Letöltés és cikk a programról >>>

Remek Outlook helyettesítő, ingyen!
Szeretnénk egy kényelmesen használható levelezőprogramot, naptárt, címjegyzéket és jegyzetkezelőt egyben, de nem akarunk pénzt kiadni az Outlookra? Nos, megoldhatjuk ingyen is!
A Primero levelező, naptár, címjegyzék, jegyzettömb egyben, sőt ha kell, a Twitter-, Facebook- vagy LinkedIn-eléréseinkre érkező üzeneteket is elolvashatjuk benne, és akár küldhetünk is üzenetet. Emellett RSS feedek követésére is alkalmas, így a hírekről sem maradunk le a használatával (bár sokkal jobb RSS olvasók is akadnak azért a világban, ilyenekről itt írtunk.
Letöltés és cikk a programról >>>

Nem kell többet várnia számítógépére!
A megszállott letöltögetők (közülük is azok, akik nem szeretnék feleslegesen bekapcsolva hagyni gépüket) gyakran félkómás állapotban várják, hogy befejeződjék végre a letöltés, és éjszaka lévén, aludni mehessenek.
Nos, a KShutdown programnak köszönhetően vége ennek az áldatlan állapotnak, ugyanis ezzel, a maga egyszerűségében is ötletes programmal megoldható a számítógép időzített kikapcsolása.
Letöltés és cikk a programról >>>

Extra csoportosítási lehetőség a Windows 7 Tálcájához
Az apró Windows kiegészítők legtöbbször csak egyetlen funkciót valósítanak meg, mégis nagy segítséget jelenthetnek a hétköznapi munkánk során. Írtunk már ilyenekről, nem is egyről, a legjobbakat összegyűjtöttük e cikk alatt a Kapcsolódó anyagok részben.
A Bins is a hasznos segédprogramok listáját bővítheti majd ha elkészült, hiszen jelenleg még csak a publikus béta változat próbálható ki.
A program segítségével a Windows 7 Tálcáját tehetjük kicsit átláthatóbbá úgy, hogy az alkalmazások, mappák stb. ikonjait csoportokra oszthatjuk vele. Egy csoportba négy program, mappa stb. kerülhet, ezeket a csoportban a saját ikonjukkal jelöli a Bins. Ha egy ilyen csoport fölé mozgatjuk az egérkurzort a Tálcán, egy buborék jelenik meg az ikonokkal, amelyekre kattintva elindítható a kérdéses program, vagy megnyitható egy dokumentum, mappa.
Letöltés és cikk a programról >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Operatív törzs: házi diszkóra, kerti partira, zenekari próbára csapott le a rendőrség a hétvégén

Operatív törzs: házi diszkóra, kerti partira, zenekari próbára csapott le a rendőrség a hétvégén

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése