szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A World At Protest oldal arra vállalkozik, hogy összegyűjti, időrendbe szervezi, és egy világtérképen elhelyezi azokat...

A World At Protest oldal arra vállalkozik, hogy összegyűjti, időrendbe szervezi, és egy világtérképen elhelyezi azokat az eseményeket, ahol valami ellen tiltakoznak, ahol forrong a világ.  Ehhez folyamatosan figyeli a legnagyobb hírügynökségek tudósításait, és az ezekre vonatkozó linkeket, összefoglalókat tárolja.

Az országokra kattintva láthatjuk a tudósítások összefoglalóját

A beállítások között meghatározhatjuk, hogy milyen hírforrások anyagaira vagyunk kíváncsiak. Jelenleg 24 hírügynökség közül válogathatunk, az Aljazeerától a CNN-en keresztül a Washington Postig. A nagyítható térképen az egyes országok annál pirosabb színnel jelennek meg, minél intenzívebb tiltakozásokról érkeznek jelentések az adott helyszínről. Amikor rákattintunk egy-egy országra, egy felugró ablakban elolvashatjuk a tiltakozásokról szóló tudósítások rövid összefoglalóját, és kapunk egy hivatkozást is a hírforrás eredeti oldalára.

Beállíthatjuk, hogy milyen hírforrások adatait dolgozza fel a rendszer

A térkép alatt egy időskálán azt is beállíthatjuk, hogy milyen intervallumban vagyunk kíváncsiak a világban folyó tiltakozásokra, tüntetésekre. A skála kezdete az idei év eleje, a vége pedig mindig az aktuális nap. A kiválasztott időszak történéseit mutató térképet egy gombnyomással elmenthetjük JPG formátumban.

Az idei évben már a világ 84 országában voltak tiltakozó megmozdulások

A legfrissebb történésekről a térkép felett futó információs sávból is tudomást szerezhetünk, a hírek címére kattintva tudjuk elérni a teljes tudósítást. Ezek a legtöbb esetben képeket, videókat is tartalmaznak, és ezt külön jelölik is.

A legtöbb hírhez képek, videók is tartoznak

Az adatbázisból jelenleg az elmúlt 134 nap alatt 84 országban történt tiltakozásokról, tüntetésekről kaphatunk adatokat, 2071 cikk összefoglalója és linkjei segítségével.    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Vlagyimir Putyin –20 fokban merült jéghideg vízbe

Vlagyimir Putyin –20 fokban merült jéghideg vízbe

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”