szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A HTML5 az egyik legdivatosabb netes buzzwordé (divatos kifejezéssé) vált az elmúlt hónapokban, megszámlálhatatlan...

A HTML5 az egyik legdivatosabb netes buzzwordé (divatos kifejezéssé) vált az elmúlt hónapokban, megszámlálhatatlan alkalommal hivatkoztak rá a különböző világcégek, holott még meg sem született a jelölőnyelv teljes mértékben elfogadott verziója. A részben a Microsoft támogatásával megszervezett HTML5 konferencia célja az volt, hogy a jelenlegi állapotoknak megfelelően értékelje a technológia helyzetét, feltárja a benne rejlő lehetőségeket, és bemutassa, milyen megoldások születhetnek meg a HTML5 segítségével. Ennek érdekében a témák között már befejezett, működőképes HTML5-projektek is szerepeltek, amilyen például az Alexandra könyvolvasó-modulja, vagy a Mese.tv mesefilmes tartalomszolgáltatása.

A konferencia mind a webes, mind a hagyományos technológiákkal foglalkozó fejlesztők, valamint a dizájnerek és döntéshozók számára is kínált érdekes programokat. Az előadók között a Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársai, a Budapest Javascript Meetup, a prezi.com és az egyszervolt.hu szakemberei mellett a Microsoft Magyarország rendszermérnöke is szerepeltek.

Akit közelebbről is érdekelnek a konferencia előadásai, itt megtekintheti a felvételeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!