szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A fokozatos helyreállítás országonként fog történni az amerikai kontinensen, Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon...

A fokozatos helyreállítás országonként fog történni az amerikai kontinensen, Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon, majd a Közel-Keleten.
Ezen országok első helyreállított szolgáltatásai a következők:
- Bejelentkezés a PlayStation®Network és a Qriocity szolgáltatásra, amely magában foglalja a jelszó megváltoztatását
- Az online játék helyreállítása a PS3 és a PSP rendszereken
- A PlayStation Network Video Delivery Service videokölcsönzőjének újraindítása
- A Qriocity által működtetett Music Unlimited szolgáltatás újraindítása a jelenlegi felhasználók számára PS3-on és PC-n
- Hozzáférés külső fél által működtetett szolgáltatásokhoz, mint a Netflix, Hulu, Vudu és a MLB.tv
- A ‘Friends’ kategória a PS3-on a “Friends List”, chat funkció, trófea összehasonlítással együtt
- PlayStation Home

Fokozott biztonsági intézkedések
A san diego-i adat-központot ért rosszindulatú támadás után a SNEI április 20-án leállította a PlayStation Network-öt és a Qriocity szolgáltatást azért, hogy nyomozást indíthasson és javíthassa a hálózat általános biztonságát. Több külsős biztonságtechnikai céggel szorosan együttműködve a társaság jelentős biztonsági intézkedéseket foganatosított az illetéktelen behatolások jelzésére, és a személyes információk védelmére.
A cég jelentősen javította az adatbiztonságot, amely magában foglalja a biztonsági technológiák frissítését és bővítését, és a titkosítás magasabb fokozatát, valamint további tűzfalakat. A cég további számos intézkedést léptetett életbe a hálózaton, például a korai figyelmeztetést az olyan szokatlan eseményekről, amelyek jelei lehetnek a hálózatra történő illetéktelen behatolásnak.
“Őszinte sajnálatomat szeretném kifejezni a kényelmetlenségért, amelyet az eset okozott, és szeretnék köszönetet mondani a helyreállítási folyamat során velünk szemben tanúsított szíves türelemért és támogatásért” mondta Kazuo Hirai a Sony Corporation elnök helyettese. “Tudjuk, hogy ezen folyamat alatt még a leghűségesebb fogyasztók is frusztráltak voltak és alig várják, hogy ismét használhassák Sony terméküket és szolgáltatásukat. Minden szinten agresszív lépéseket teszünk, hogy az incidens következtében támadt kételyeket eloszlassuk, és a fogyasztói adatok védelmét egy folyamatos, az egész vállalatot átfogó elkötelezettséggé tegyük.”   
 “Az elmúlt 18 hónapban drámai növekedést tapasztaltunk a cyber támadások számában, kifinomultságában és üzleti hatásában. A cyber-bűnözés megakadályozása olyan biztonsági intézkedések fejlesztését igényli, amelyek jól beépítettek, csökkentik a kockázatot és javítják a hatékonyságot.” mondta Francis deSouza az Enterprise Security Group, Symantec alelnöke. “A mai cyber támadások burkoltabbnak, célzottabbak és jobban szervezettnek bizonyulnak, mint amiket az elmúlt években láttunk. A Sony-val az adatközpontjuk költöztetésén dolgoztunk együtt, amely együttműködés során meggyőződhettem arról, hogy intézkedéseikkel csökkentik a jövőbeni biztonsági kockázatokat.”
A szolgáltatások helyreállítása Amerikában, Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon és a Közel-Keleten elindul, így a vásárlók használhatják a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatások némely funkcióját. A Japánt és az ázsiai országokat érintő fokozatos helyreállítást később jelentik be. A cég arra számít, hogy 2011. május végére valamennyi szolgáltatás helyreáll.
A cég szolgáltatásokat és prémium tartalmat magában foglaló “Welcome Back” csomagokat fog ajánlani a PlayStation Network és a Qriocity szolgáltatást használó vásárlóknak. Ezen program részleteit mindegyik régió hamarosan bejelenti.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát