szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bármennyire is csűrjük-csavarjuk a tényeket, a helyzeten ez nem változtat: a Farmville bizony nem ingyenes.

Bármennyire is csűrjük-csavarjuk a tényeket, a helyzeten ez nem változtat: a Farmville bizony nem ingyenes. Ezzel még nem lenne semmi gond, bár egyénenként változó, hogy ki mennyire tartja kiábrándítónak a Zynga virtuális káposztákból összeszedett milliárdjait és érdekes üzleti magatartását.
Szerencsére nem kell fizetnünk ha „elfogyott az energiánk”, vagy húsz percnél tovább akarunk játszogatni, mondjuk egy laza hétvégén, rengeteg alternatívája van ugyanis a (mellesleg igen egyszerű) Farmville-nek is, ráadásul ezek valóban ingyenesek!

Egyik kedvencünk, az „Én kicsi tanyám”, a német Upjers fejlesztése. Teljesen honosított, így magyar nyelven gondozgathatjuk virtuális farmocskánkat. A jellegét tekintve ugyanaz, mint a Farmville, csak nem annyira „kapkodós”, inkább stratégiai/menedzselős játékról van szó, így nem lesz folyamatosan fogyó energiacsíkunk, annyit játszunk, amennyit jólesik. Ingyenes program lévén nem találkozunk majd a mikrotranzakciókkal sem; ebben a játékban nem kerül igazi pénzbe pár virtuális vetőmag…

Szintén hasonló játék a FreeFarm, egy böngésző alapú farm-menedzselős játék, kellemes közösségi funkciókkal. A jellegét tekintve leginkább egy Sim-city/Settlers keveréknek tűnhet, böngészős játékhoz képest meglepően szép grafikával. Mint az elnevezés is mutatja, szintén ingyenes. Sajnos csak angol nyelvű verziója van.

Ha egy kis változatosságra is vágyunk, a szokásos „ültetek/aratok/szüretelek” játékok dömpingjében, akkor érdemes kipróbálni a „Kertbirodalom” nevű böngészős játékot. Ebben is lehet ültetni, locsolni és kertet rendezgetni – ez alkalommal azonban mindezt egy kerti törpe bőrébe bújva tehetjük meg.  A legkülönfélébb zöldség- és gyümölcsfajták közül válogathatunk, sőt kereskedhetünk más játékosokkal (bocsánat: kerti törpékkel) is… Magyar nyelvű változat is van.

Ha úgy érezzük, hogy annyit „famrvilleztünk” már, hogy ez a fajta kihívás nem elég, a nagyfejű flash-emberkénkkel gyomlálgatás már nem foglalja le teljesen szürkeállományunkat, nos akkor léphetünk a következő szintre! Komoly játékosok (sok szabadidővel, anélkül bele se fogjunk!)  tehetnek egy próbát az online farmjátékok „felnőtt” változatával a Farmersivel.

A fentebb ismertetett klónoktól és magától a Farmville-től is jelentősen különbözik ez a játék: itt már inkább egy gazdasági szimulációval lesz dolgunk, természetesen játékos és szórakoztató formában. Ebből adódik, hogy a játék nem könnyű, és a szürkeállományt is mozgatja rendesen…

Végül nem maradhat ki a (szerintünk) legjobb online farmolós játék, a Farmerama sem. Szerény véleményünk szerint ezerszer jobb, mint facebookos társa, ráadásul ebben sem kell igazi pénzt költenünk, vagy ismerősöket zargatnunk hozzávalókért, játszhatunk amennyit, csak jólesik.

Ha olyan kedvünk van, akkor teljesen magányosan, senkivel sem foglalkozva – de persze itt is vannak közösségi elemek, szomszédok, kereskedés stb. Ráadásul magyar nyelvű változat is van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hízlal a facebookozás?

A felmérés ugyan Nyugat-Európa egy szeletére korlátozódott (francia, angol és német felhasználókat faggattak), nincs...

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal