szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A TomTom Live Traffic nem használható valós idejű navigációra, azonban ahhoz, hogy időben célba érjünk, nem árt, ha...

A TomTom Live Traffic nem használható valós idejű navigációra, azonban ahhoz, hogy időben célba érjünk, nem árt, ha pontosan tudjuk, hol várható torlódás, hol vannak útfelbontások. Az ingyenesen használható oldalon jelenleg Nyugat-Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint Új-Zéland útjairól kaphatunk információkat.

A világtérképen gyorsan ránagyíthatunk a minket érdeklő területre, de az oldalsó menüsávból közvetlenül is ugorhatunk az egyes országokra. A közlekedési információkat a rendszer 80 millió mobiltelefon és 1,6 millió TomTom készülék segítségével gyűjti össze. Színekkel jelzik, hogy mennyire lehet haladni az egyes útvonalakon, természetesen az egyre sötétebb piros csíkok a forgalmi dugóknál jelennek meg. Kis ikonok mutatják, hol történtek balesetek, hol végeznek útjavítási munkákat, és hol vannak útlezárások.

Megtudhatjuk, milyen késére számíthatunk egy adott útvonalon

Egy-egy jelre kattintva részletes információt kapunk arról, milyen akadályokkal találkozhatunk, ha mindenképpen arra kell mennünk. A képernyő bal oldalán láthatjuk azoknak az eseményeknek a listáját, amelyek az aktuális térképnézethez tartoznak. Itt a torlódások jelzésénél azt is elolvashatjuk, hogy pontosan hol, milyen hosszan kell a lassabb haladásra számítani, és hogy ez az adott útszakaszon mennyi késést fog jelenteni.

Ikonok jelzik a torlódásokat, baleseteket, útjavításokat

A Live Traffic megbízhatóságát az szavatolja, hogy csak olyan információk kerülnek fel, amelyeket több forrásból is megerősítettek vagy több mobil eszköz is észlelt. Azért sem kell aggódnunk, hogy idejétmúlt állapotot látunk a térképen, mert amint gyorsabb a haladás, vagy megszűnik egy forgalmi akadály, azonnal bekerülnek az új adatok a rendszerbe, mivel kétpercenként frissül az adatbázis.    

Figyelembe veszi a legfrissebb forgalmi adatokat is

Az oldalon található útvonal-tervezőnél is felhasználhatjuk ezeket az információkat, ha bejelöljük a „Minimize delays” lehetőséget. Mivel a rendszer tárolja a korábbi forgalmi adatokat is, így arra is van mód, hogy a hét egy adott napjára és időpontjára tervezzünk optimális, a lehető leggyorsabb útvonalat.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Google Map élőben, a tévében

Az NHK (Nippon Hoso Kyokai) mindig is élen járt televíziós innovációkban, legutóbbi fejlesztésük azonban egészen...

techline.hu Tech

Navigáció luxuskivitelben

Remek kényelmi szolgáltatásokat kínál a Becker Professional 43 Control, olyanokat, amelyeket eddig csak a...

Annál is nagyobbat bukott a Starbucks, mint amit az elemzők vártak

Annál is nagyobbat bukott a Starbucks, mint amit az elemzők vártak

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

A rezsicsökkentés miatt nem érezhetjük meg, máshol mekkorát zuhannak az energiaárak

A rezsicsökkentés miatt nem érezhetjük meg, máshol mekkorát zuhannak az energiaárak