szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A UPC éppen egy évvel ezelőtt, tavaly májusban végzett elsőként és azóta is egyedüliként sikeres hazai tesztjellegű...

A UPC éppen egy évvel ezelőtt, tavaly májusban végzett elsőként és azóta is egyedüliként sikeres hazai tesztjellegű háromdimenziós televíziós műsortovábbítást. Ezt követően tavaly november végén valósult meg először Magyarországon a nagyközönség számára is elérhető 3D televíziós élő közvetítés, a Real Madrid-Barcelona meccs továbbításával. Most újabb sportesemény válik 3D-ben elérhetővé: a Roland Garros tenisztorna.

A két héten át tartó 3D adást a UPC minden, nagyfelbontású HD műsorokat tartalmazó digitális kábel tv csomagra előfizető ügyfele külön kérés és többletdíj nélkül megtekintheti a kereskedelemben kapható, új típusú, 3D adások megjelenítésére alkalmas tévékészülékkel. Az angol nyelvű kommentárral elérhető élő közvetítések mellett az előfizetők újranézhetik a korábbi mérkőzéseket is, természetesen ezt is 3D-ben.

A megemelt összdíjazású 125. Francia Nyílt Teniszbajnokságon dől el, hogy tovább tör-e előre a rangsorban a Szávay Ágnest a világranglistán nemrég megelőző Arn Gréta, illetve hogy megnyeri-e a salakpályás Grand Slamet a salakkirály Rafael Nadalt a közelmúltban négy fináléban is legyőző Novak Djokovic . A technikailag legnehezebb versenynek tartott Roland Garrost hosszú és kíméletlen labdamenetek jellemzik, ami komoly kihívást jelenthet az új, térhatású tévés közvetítési technikájának is. A nézők is igazi szakértővé válhatnak, hiszen 3D-ben talán az out-okat is jobban megítélhetik majd, mint a hagyományos közvetítések során.
 
Az élő közvetítések mellett a UPC videotárban is folyamatosan elérhető háromdimenziós tévés tartalom.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!