szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár számtalan szoftver létezik a Windows asztalának, felületének, bőrének, ikonjainak és hátterének átformálásához...

Bár számtalan szoftver létezik a Windows asztalának, felületének, bőrének, ikonjainak és hátterének átformálásához, ezek legtöbbje pusztán az esztétikai élményre van kihegyezve. A Gadge It (amint neve is mutatja) jóval több ennél! Igaz, ennek a szoftvernek a segítségével is alaposan megváltoztathatjuk az operációs rendszer kinézetét, ezúttal azonban funkciókat, saját menüket és paneleket, röviden gadgeteket is kapunk.

Az Ashampoo Gadge It próbaváltozata letölthető innen, sőt kérhetünk egy negyvennapos teljes verziós kulcsot is ezen a címen (ez utóbbi esetben már valóban nem fog korlátozást tartalmazni a szoftver, eltekintve persze az időlimittől). De mit is tud a Gadget It? Lássuk!

Megfordult már a fejünkben, hogy milyen kényelmes lenne, valahogyan egy kattintással az asztalról küldeni e-mailt legközelebbi barátainknak, munkatársainknak? Esetleg gyorsan elérni kedvenc videóink mappáját? Vagy egy szépen kategorizált, pár kattintással elérhető játékgyűjteményre vágyunk, a Start menüben kotorászás és a parancsikonok idegesítő huzigálását mellőzve? Nos, pontosan ilyesmikre jó a Gadget It: különböző felhasználói felületeket készíthetünk, ezeknek saját gombjaik, menüpontjaik, hátterük (sőt zenéjük) is lehet. Hogy pontosan mit fabrikálunk össze, annak csak fantáziánk szab határokat.

A szoftver legnagyobb előnye, hogy semmilyen programozói tudás nem szükséges hozzá, mégis össze tudunk dobni bármilyen menüt (almenükkel) vagy apró alkalmazást. Az elemek létrehozása egy vizuális szerkesztőben történik: ablakokat, gombokat, linkeket, képeket és videókat helyezhetünk el (ez utóbbiak is lehetnek linkek vagy gombok). Maga a szerkesztő a sokak által kedvelt Multimedia Builderre hasonlít: az elemeket tetszés szerint helyezgethetjük, majd rájuk kattintva funkciókat és jellemzőket adhatunk hozzájuk.

A könnyen kezelhető, és intuitív szerkesztőnek köszönhetően pár perc alatt össze tudunk dobni egy saját gadgetet, ahol külön gombok/linkek mögött találjuk kedvenc filmjeinket, játékainkat és alkalmazásainkat. De készíthetünk saját kis alkalmazásokat az oldalsávra (értelemszerűen Windows 7 vagy Vista esetében), az XP-felhasználók pedig a tálcára vagy az asztalra pakolhatják gadgeteiket.

Hogy mire lesz képes a gadget, az csak tőlünk függ: a lehetséges műveletekhez tartozik többek között mappák és weboldalak megnyitása, e-mail-küldés, hangfájl lejátszása, videók megjelenítése, alkalmazások (és játékok) indítása, HTML oldalak megjelenítése, Flash stb.
Elkészült apróságainkat együtt indíthatjuk a rendszerrel. Gadget It letöltése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Tetőtér beépítés csokból: mire érdemes odafigyelni annak, aki belevágna?

Tetőtér beépítés csokból: mire érdemes odafigyelni annak, aki belevágna?