szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A felhő alapú adattárolásnak rendkívül sok előnye van, többek között nem kell hozzá saját tárterületet használni, és...

A felhő alapú adattárolásnak rendkívül sok előnye van, többek között nem kell hozzá saját tárterületet használni, és az adatokat mindig és mindenhonnan el tudjuk érni. A vcloud.tv oldallal már videoállományok tárolására is használhatjuk a cloud technológiát. Mindössze annyi a dolgunk, hogy egy ingyenes regisztráció után feltöltünk egy videoállományt, megmondjuk, hogy milyen formára szeretnénk azt konvertálni, (azaz majd milyen eszközön fogjuk majd lejátszani), és rövid időn belül hozzájutunk ahhoz a linkhez, amelyen keresztül bárhonnan megnézhetjük kedvenc filmünket, tévésorozatunkat vagy személyes videónkat.

Az ingyenes változatban 1 Gbájt tároló területet kapunk

A szolgáltatás az ingyenes csomagon kívül több előfizetést is kínál, ezeknél a távolban tárolható adatok mennyisége, illetve egy-egy állomány maximális mérete növekszik. Az ingyenes változatban 1 Gbájt tárterületet kapunk, és legfeljebb 400 Mbájt lehet a videofájlok mérete. A legdrágább, havi 48 dolláros előfizetésért 500 Gbájton, akár 3,2 Gbájtos filmeket is tárolhatunk.

A konvertálásnál beállíthatjuk, milyen eszközre optimalizálja a rendszer a videót

A filmek feltöltése után kiválaszthatjuk, hogy várhatóan milyen eszközön fogjuk majd megnézni a videót (webböngésző, iPhone, iPhone4 iPad, iPad2 Android, Playstation 3), és ennek megfelelően fogja a rendszer optimális formára konvertálni a mozit. A konvertálás beállításakor négy videominőség közül választhatunk, ez egyben a átalakított fájl méretét is befolyásolja. Ugyancsak a konvertálási paraméterek között adhatunk meg egy feliratállományt is, az elkészült filmet így akár feliratosan is élvezhetjük majd.

A feliratokkal is elboldogul a rendszer

Az rendszer kezelése nagyon egyszerű, és még az ingyenes változatban is igen gyorsan elkészül a videók átalakítása. Ezeket az állományokat az előfizetésünktől függően pár naptól hónapokig tárolja a vcloud.tv, de annak semmi akadálya, hogy ez idő alatt letöltsük a konvertált állományt. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Felhőbe viszik, avagy sem?

A UNIT4 felmérésének célja az volt, hogy összegyűjtse a cloud computinggal kapcsolatos véleményeket és terveket azon...

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Itt a Maserati első hibrid divatterepjárója, mindent megtudtunk róla

Itt a Maserati első hibrid divatterepjárója, mindent megtudtunk róla