szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Mac Defender nem “klasszikus” vírus, településéhez bőven hozzá kell járulnia a felhasználónak is a letöltéssel...

A Mac Defender nem “klasszikus” vírus, településéhez bőven hozzá kell járulnia a felhasználónak is a letöltéssel, telepítéssel (ehhez jelszómegadással) és persze aktív használattal, aminek kapcsán aztán megoszthatja bankkártya adatait is a “túloldalon ülőkkel”. Ám az ál-antivírusok problémája a jelek szerint nem csak a Windows felhasználókat érinti erősen, hanem az OS X előtt ülőket is. Aki nem figyel, könnyen besétál a csapdába.

Bár konkrétan a Mac Defender gondra az Apple ígért egy frissítést a rendszerhez, amely később is figyel majd rá, hogy a figyelmetlen felhasználó ne keveredjen ilyen helyzetbe, azért ez az ügy jó tesz majd az egyre szaporodó maces antivirus alkalmazások üzletének is.

A NOD, a Sophos, a Symantec és még számos közismert név mellé immár az Avast is csatlakozik egy új vírusirtóval, amelynek béta változatát a vállalkozó kedvűek már le is tölthetik. A program figyeli a programokat, a webet és a levelezésünket is, így elvileg képes kiszűrni szinte minden jellemző digitális kártevőt.

Mivel béta programról van szó, telepítését tényleg csak olyan gépekre javasoljuk, amelyeken nem végzünk komoly munkát, vagy legalábbis minden fontos adatunkról legyen biztonsági mentés!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Hajléktalanokat verő rendőröket vettek őrizetbe

Hajléktalanokat verő rendőröket vettek őrizetbe