szerző:
techline.hu

A Mac Defender nem “klasszikus” vírus, településéhez bőven hozzá kell járulnia a felhasználónak is a letöltéssel...

A Mac Defender nem “klasszikus” vírus, településéhez bőven hozzá kell járulnia a felhasználónak is a letöltéssel, telepítéssel (ehhez jelszómegadással) és persze aktív használattal, aminek kapcsán aztán megoszthatja bankkártya adatait is a “túloldalon ülőkkel”. Ám az ál-antivírusok problémája a jelek szerint nem csak a Windows felhasználókat érinti erősen, hanem az OS X előtt ülőket is. Aki nem figyel, könnyen besétál a csapdába.

Bár konkrétan a Mac Defender gondra az Apple ígért egy frissítést a rendszerhez, amely később is figyel majd rá, hogy a figyelmetlen felhasználó ne keveredjen ilyen helyzetbe, azért ez az ügy jó tesz majd az egyre szaporodó maces antivirus alkalmazások üzletének is.

A NOD, a Sophos, a Symantec és még számos közismert név mellé immár az Avast is csatlakozik egy új vírusirtóval, amelynek béta változatát a vállalkozó kedvűek már le is tölthetik. A program figyeli a programokat, a webet és a levelezésünket is, így elvileg képes kiszűrni szinte minden jellemző digitális kártevőt.

Mivel béta programról van szó, telepítését tényleg csak olyan gépekre javasoljuk, amelyeken nem végzünk komoly munkát, vagy legalábbis minden fontos adatunkról legyen biztonsági mentés!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!