szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A felvásárlás a Twitter azon törekvésének első lépése, hogy bátrabban nyissanak a külsős fejlesztők...

A felvásárlás a Twitter azon törekvésének első lépése, hogy bátrabban nyissanak a külsős fejlesztők Twitter-alkalmazásai felé. Az ún. „3rd party app” szoftvereket és kiegészítők eddig nem igazán élveztek hivatalos támogatást a cég részéről – az első lépés a komolyabb integráció irányába, a népszerű Tweetdeck megvásárlása. A Tweetdeck egy speciális, főleg Twiterre (de Facebook-ra és más közösségi alkalmazásokra) is épülő, ún. „szociális” böngésző. Angol programozók fejlesztették – a felvásárlással azonban székhelyük is átkerül a Twitter központi irodájába (San Francisco).

A böngészőt a továbbiakban már a Twitter felügyelete alatt fejlesztik tovább. A cég a speciális böngészőért 40 millió dollárt fizetett készpénzben és részvényekben. Pár apróbb felvásárlás már volt a Twitter történetében (megvették pl. a Tweetie-t, és a Summize-t is), ám a Tweetdeck bekebelezése mind a tranzakció méretét, mind fontosságát tekintve az eddigi legkomolyabb befektetésük.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Rekordszinten van az oltási kedv

Rekordszinten van az oltási kedv

WHO: Európában percenként 160-an fertőződnek meg a koronavírussal

WHO: Európában percenként 160-an fertőződnek meg a koronavírussal