szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egyre szokványosabb, hogy az új eszközöknek köszönhetően már az agyunkból eredő pici hullámokkal vezérelünk valamilyen...

Egyre szokványosabb, hogy az új eszközöknek köszönhetően már az agyunkból eredő pici hullámokkal vezérelünk valamilyen elektronikus eszközt vagy akár egy autót (erről már mi is írtunk itt és itt, ezúttal azonban egy olyan különlegességről lesz szó, ami tényleg helyet kaphat a mindennapi életben, hiszen alanya/tárgya egy igazi családtag, a televízió.

Azt persze az E-Mote TV nevű újdonság sem ígéri, hogy csak úgy leülünk a tévé elé, s egyszerű gondolatátvitellel már kapcsoljuk is be a masinát, viszont ha felvesszük a fülre helyezhető, pehelykönnyű, headset-szerű egységet, akkor már valóban elég a csatorna számára, vagy mondjuk a be és ki szavakra, netán a halkíts!, hangosíts! stb. parancsokra gondolnunk, és a televízió máris engedelmeskedik. A gondolatvezérelt távirányító egyébként kompatibilis a nagyobb gyártók televízióival.


Az újdonságot most gőzerővel promotálják, és a kampány egyik üzenete, hogy soha többé nem kell keresgélnie a távirányítót. Ehhez csak annyit fűznénk hozzá, hogy akkor mégis mi van a headsettel? Hiszen vagy mindig a fülünkön hordjuk (ami ugyebár főzésnél vagy fürdésnél enyhén szólva felesleges), vagy ugyanaz lesz a helyzet, csak épp nem a távirányítóért hanem a headsetért fogjuk tűvé tenni a lakást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

Újabb minisztere hagyja ott Trumpot

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak