szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Iparági és elemzői felmérések szerint a tavalyi évben az IT-biztonsági piac enyhe növekedést mutatott, ahol a piac fő...

Iparági és elemzői felmérések szerint a tavalyi évben az IT-biztonsági piac enyhe növekedést mutatott, ahol a piac fő mozgatórugója a kötelező törvényi és iparági előírások teljesítése (compliance) volt. A BalaBit teljesítménye azonban (1,58 milliárd forintra növelte konszolidált árbevételét 2010-ben ) - niche piaci szereplőként, széles körű nemzetközi partner- és ügyfélhálózatának köszönhetően - magasan felülmúlta a globális IT-biztonsági piaci várakozásokat is.

A vállalat árbevételében évről évre nagyobb részarányt képviselnek a nemzetközi eladások, tavaly elérve a 78 százalékot (2009-ben ez a részarány 53 százalék volt). A BalaBit a 2011-es évre 40 százalékos növekedést tervez árbevétele és dolgozói létszáma tekintetében is, valamint tovább bővíti nemzetközi partnerhálózatát, és ezzel együtt a nemzetközi értékesítésből származó forgalmának arányát.

A 2000-ben alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat saját fejlesztésű biztonsági megoldásai a legmagasabb biztonsági igényekkel rendelkező, olyan érzékeny adatokkal dolgozó vállalatok igényeit szolgálják ki, mint például a pénzügyi szervezetek, telekommunikációs vállalatok, ipari és kereskedelmi nagyvállalatok. A vállalat zászlóshajó terméke, a magas jogosultsággal rendelkező felhasználók (rendszergazdák, bizalmas adatokkal dolgozók, outsource-szolgáltatók) ellenőrzését végző Shell Control Box árbevétele 187 százalékos növekedést mutatott 2009-ről 2010-re. A sikerhez jelentősen hozzájárult - szintén a compliance szabályozásokhoz kapcsolódó - naplózó megoldás, a syslog-ng 28 százalékos növekedése, valamint a legmagasabb biztonsági igényeket kiszolgáló Zorp tűzfal értékesítésének 19 százalékos emelkedése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!