szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már egy remek kis programot, amelynek segítségével Windowson, Linuxon és OS X-en is tudunk...

Korábban mutattunk már egy remek kis programot, amelynek segítségével Windowson, Linuxon és OS X-en is tudunk e-bookokat készíteni. De szerepelt már nálunk kifejezetten íróknak szánt alkalmazás, amely a kész műből azonnal elektronikus könyvet farag, s a Macet használók a népszerű Pages szoftverből is exportálhatnak a rohamosan terjedő ePub formátumba.

Mindez szép és jó, de akad ezeknél egy egyszerűbb megoldás is, ha egy kész dokumentumot, PDF fájlt szereznénk e-book formára alakítani.

Több népszerű e-book formátumot is ismer

Ez pedig nem más, mint a 2epub oldal. Nem kell telepíteni, nem kell menükben bóklászni, vagy ismerkedni egy új szoftverrel. Egyszerűen töltsük fel a - maximum 25 MB-os - dokumentumot vagy éppen dokumentumokat (egy lépésben akár többet is konvertálhatunk egyszerre), majd válasszuk ki a kívánt célformátumot (ePub, LIT, Fb2, LRF, MOB) és néhány pillanattal később már tölthetjük is le az e-bookokat, hogy aztán magunkkal vigyük azokat kedvenc e-book olvasónkon, táblagépünkön, vagy akár a mobilon.

Több anyagot is konvertálhatunk egy lépésben

A 2epub nincs túlbonyolítva, s a bemeneti formátumokat illetően is sokrétű: doc, docx, epub, fb2, html, lit, lrf, mobi, odt, pdb, pdf, prc, rtf, txt, mindegy neki, bármit átalakít a kívánt másik formátumba. Éppen ezért arra is kiváló, hogy ha egy az olvasónk számára ismeretlen formátumú e-bookot kaptunk, azt átalakítsuk a megfelelőre. Az eredeti dokumentumban szereplő képek és linkek megmaradnak (a tördelés persze mondjuk egy PDF esetében elveszik), és az ékezetes karakterekkel sincs gondja a szolgáltatásnak.

Egy konvertált PDF, immár epub formátumban

 

Mindent egybevetve ha gyorsan szeretnénk átalakítani egy anyagot a népszerű e-book formátumok valamelyikére, érdemes egy próbát tenni ezzel az oldallal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Készítsen e-bookot, egyszerűen

Korábban bemutattunk már két e-book-olvasó szerkentyűt is, az egyik a Koobe volt, amelyről itt írtunk, a másik pedig a...

techline.hu Tech

iPad 2: továbbra is jó választás

Az iPad első változatát annak idején még a hazai debütálás előtt sikerült megnyúznunk, és már akkor azt mondtuk, hogy...

techline.hu Tech

HTC Flyer teszt: lehet másképp is

A HTC Flyer nem éppen a tavaszi androidos táblagép kínálat legerősebb darabja, hiszen esetében szó sincs kétmagos...

Radar360: Orbán 100 ezer embernek ígért béremelést, Trump mégsem olyan jó vállalkozó

Radar360: Orbán 100 ezer embernek ígért béremelést, Trump mégsem olyan jó vállalkozó

Súlyosbodik a járványhelyzet Csehországban és Szlovákiában

Súlyosbodik a járványhelyzet Csehországban és Szlovákiában

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet