szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár OS X alatt a legtöbb alkalmazást egyszerű fogd és dobd megoldással tudjuk telepíteni és eltávolítani is (utóbbi...

Bár OS X alatt a legtöbb alkalmazást egyszerű fogd és dobd megoldással tudjuk telepíteni és eltávolítani is (utóbbi esetben a Kukába kell húzni a program ikonját), az eltávolítási módszer nem igazán alapos, hiszen a programok a rendszer különböző könyvtáraiban is létrehozhatnak konfigurációs fájlokat, adatállományokat.

Az AppCleaner többek között abban segíthet, hogy a saját eltávolítóval nem rendelkező programoktól hatékonyan megszabaduljunk, anélkül, hogy utólag, manuálisan kellene kigyomlálni az esetlegesen hátramaradt részeket.
A dolog működik úgy is, hogy rádobjuk a törlendő alkalmazás ikonját az AppCleaner ablakára, de akár egyszerre több programot is eltávolításra ítélhetünk az Applications gombra kattintva. Ugyanígy Widgetek vagy éppen a Preferencesbe beépülő kiegésztők eltávolításában is segíthet a program (amely amúgy teljesen ingyen tölthető le). Használata azért igényel némi odafigyelést, nehogy véletlenül olyan "összetevőt" is törlésre ítéljen, ami nem is az adott programhoz tartozik, vagy mondjuk a programmal együtt annak DMG állományát is törölje (szerencsére törlés előtt még átnézhetjük a listát és kiválaszthatjuk, mit szeretnénk ténylegesen törölni).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!