szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az utolsó „komoly” Tomb Raider játék az Underworld volt még 2008-ban (részletes tesztünk itt) - ezt egy kis kirándulás...

Az utolsó „komoly” Tomb Raider játék az Underworld volt még 2008-ban (részletes tesztünk itt) - ezt egy kis kirándulás követte, a perspektivikus platform-akció világba a Guardian Of Light c. játékkal 2010-ben (mellesleg ez a kis kitekintés elég jól sikerült, lásd. ismertetőnket)  - azóta nem sokat hallottunk Lara Croftről. Tavaly év végén már kezdtek érkezni a pletykák egy újabb epizódról, amivel a kiadó felélesztené a sorozatot; egy teljes „ráncfelvarrás” segítségével.

Sok infó nem szivárgott ki (leszámítva pár képet a megújult Laráról), most az E3 alkalmával azonban végre lehullt a lepel - persze csak képletesen hullott le, és nem magáról Laráról (sajnos), lássuk, hogyan tér vissza a köztudatba az arisztokrata régész-kalandornő, aki mellesleg már 1996-ban is húszéves volt, és most is annyinak néz ki… sőt!

A megújult Lara Croft mint a bemutató videóból is látszik, a modern kor igényeinek megfelelően természetesebb kinézetet kapott – eltűnnek a lufi méretű keblek (végül is ez már nem a nyolcvanas évek), és megszűnik a jól ismert, kicsit rajzfilmes, mesterséges Lara Croft arcocska is. Cserébe kapunk egy félig európai- félig ázsiai kinézetű hölgyeményt (ez már csak azért is érdekes, mert a franchise szerint Ms. Croft ízig-vérig angol, persze lehet, hogy volt a közelben egy ázsiai szobalány annak idején…)

 A bemutató alapján első pillantásra annyi jön át, hogy az új epizód jóval véresebb és realistább: a modern Lara inkább a mindent túlélő, folyamatosan mocskos-véres Ripley hadnagyra emlékeztet, mint az előző részek kirakatbabáira. A történetből nem sokat árulnak el – annyi biztos, hogy a játék sandbox-jellegű lesz, azaz oda megyünk- és azt csinálunk amit akarunk, persze az alap fejtörők, és az akrobatikus mozdulatok segítségével történő kincskeresés megmarad. A helyszín egy titokzatos (és trópusi, naná!) sziget lesz, ahol a főhősnő hajótörtést szenved.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!