szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A mobil- (és táblaPC-) piac rohamos fejlődése alaposan rányomja bélyegét a hagyományos gépeken használt internetre is.

 A mobil- (és táblaPC-) piac rohamos fejlődése alaposan rányomja bélyegét a hagyományos gépeken használt internetre is. Kiemelten igaz ez a keresésre – ennek a jelenségnek láthattuk újabb bizonyítékát a mai Google developer bejelentés alkalmával.

Az új funkciókat Amit Singhal ismertette, a legérdekesebb közülük kétségtelenül, a mobilokon már 2008 óta elérhető „Google voice search”. A Chrome felhasználók immár gépelés nélkül is kereshetnek a weben, elég, ha ha van egy mikorfon a gépbe csatlakoztatva, és máris „beszélgethetünk” a keresővel. A hangfelismerő szoftver elég jól működik, csak rá kell kattintanunk a mikrofon ikonra

 A másik újítás a képek segítségével történő keresés: ez főleg a vizuális információk megtalálásában segít. A szóban forgó kép jöhet közvetlenül a webkamerából, vagy feltölthetjük saját gépünkről is: hasonló vagy tartalmilag releváns képeket és oldalak fogunk kapni a keresési eredmények között, sőt ha egy adott személyt keresünk, akkor a Google megpróbálja azonosítani és megkeresni.

A képkeresés csak Chrome alatt fog működni, Firefox esetében egy kiegészítő kell majd hozzá, az Internet Explorer kedvelőinek viszont valószínűleg le kell mondaniuk erről a funkcióról. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni