szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk néhány időzítő és stopper funkciókat megvalósító alkalmazást, amelyek a Windowsos felhasználók...

Korábban mutattunk néhány időzítő és stopper funkciókat megvalósító alkalmazást, amelyek a Windowsos felhasználók életét könnyíthették meg, sőt, írtunk már olyan programról is, amely Windowson, Linuxon és OS X-en egyaránt bevethető volt, ha arra volt szükségünk, hogy adott idő elteltével figyelmeztessen minket a gép (tea főzésekor vagy munkába indulás előtti gyors “ezt még elolvasom” akcióknál nagyon jól jöhet, nehogy a gépbe merülve elfeledkezzünk a többi tennivalónkról). Ezúttal egy hasonló megoldást mutatunk, csak éppen nem különálló alkalmazást, hanem egy Chrome plug-int.

Nincs túlbonyolítva a felület

A Timer Tab egyetlen kattintással telepíthető a Chrome-ba, s ettől kezdve az új lapok nyitásakor megtaláljuk az ikonját az online alkalmazások között, vagy úgy is hozzájuthatunk, hogy a böngésző címsorába beírjuk a “timer tab” kifejezést és így gyakorlatilag elnavigálunk a timer-tab.com oldalra.

Youtube videót is megadhatunk a riasztás hangjaként

A plug-in változat lényege persze az, hogy külön fülön állíthatunk be stoppert, visszaszámlálást, vagy adott időpontban történő riasztást. Amikor eljött az ideje, a program hangjelzéssel figyelmeztet minket, de amúgy a böngésző adott “fülén” is nyomon követhetjük, hogyan áll a számláló.
Sőt, nem csak hangos figyelmeztetést kérhetünk, hanem az is megoldható, hogy a megfelelő pillanatban egy tetszőleges Youtube videó induljon el. Ennek a hangjára is felkaphatjuk a fejünket, maga a videó pedig megnézhető a Timer Tab fülre kattintva.

Kicsit azért átpofozhatjuk, háttérkép megadásával

A Timer Tab felülete nagyon puritán, de ha gondoljuk, feldobhatjuk egy online tárolt fotóval, képpel (ennek linkjét csak bemásoljuk a megfelelő szövegmezőbe a beállításoknál, és máris ízlésesebb az oldal).
Ha gyakran merülünk el úgy az internetezésben, hogy elfeledkezünk a világ minden más dolgáról, a Timer Tab nagyon jól jöhet, ráadásul nem kell külön alkalmazást telepítenünk, elérhetjük egy kattintással a böngészőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Remek ingyen stopperek Windowsra

Ahogy alternatív óra és naptárprogram is rengeteg létezik Windowsra (mi is jó néhányról írtunk már (ezekben a...

techline.hu Tech

Kedvenc online ébresztőóráink

Feltehetően csak kevesen használják ébresztőóraként számítógépüket (ott van e feladatra ugyebár a mobiltelefon, ha már...

18 teljes kiőrlésű vagy Graham-lisztes kenyérből 11-nél találtak hibát

18 teljes kiőrlésű vagy Graham-lisztes kenyérből 11-nél találtak hibát

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon

Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt