szerző:
techline.hu

A forgatókönyv kísértetiesen egyezik: a játékgyártó (múltkor például a Codemasters) kénytelen bejelenteni...

A forgatókönyv kísértetiesen egyezik: a játékgyártó (múltkor például a Codemasters) kénytelen bejelenteni, felhasználóinak adatai illetéktelen kezekbe jutottak.

Hétvégén – adta hírül a Yahoo!News – a Sega volt az áldozat: e-mailben értesítette a Sega Pass rendszer használóit, hogy e-mail-címük, születési dátumuk, jelszavuk rossz kezekbe került. Akárcsak a Codemasters esetében itt is gyorsan megnyugtatták a usereket, hogy pénzügyi adatok, például hitelkártyaszámok nem kerültek ki a rendszerből, e felől azonban nincsen mindenki meggyőződve. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hány felhasználót érint a támadás, mindenesetre a jelszavakat azonnal zárolták.

Úgy tűnik, immár nem véletlen, hogy játékcégeket érik a legújabb hackertámadások. Felhasználói adat ugyanis van bőven (sok-sok millió emberről van szó), és mivel az átlag userek ugyanazt a jelszót használják a különféle rendszerekben, egy-egy név, születési dátum és jelszó igencsak sokat érhet a rosszindulatú támadók kezében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!