szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A forgatókönyv kísértetiesen egyezik: a játékgyártó (múltkor például a Codemasters) kénytelen bejelenteni...

A forgatókönyv kísértetiesen egyezik: a játékgyártó (múltkor például a Codemasters) kénytelen bejelenteni, felhasználóinak adatai illetéktelen kezekbe jutottak.

Hétvégén – adta hírül a Yahoo!News – a Sega volt az áldozat: e-mailben értesítette a Sega Pass rendszer használóit, hogy e-mail-címük, születési dátumuk, jelszavuk rossz kezekbe került. Akárcsak a Codemasters esetében itt is gyorsan megnyugtatták a usereket, hogy pénzügyi adatok, például hitelkártyaszámok nem kerültek ki a rendszerből, e felől azonban nincsen mindenki meggyőződve. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hány felhasználót érint a támadás, mindenesetre a jelszavakat azonnal zárolták.

Úgy tűnik, immár nem véletlen, hogy játékcégeket érik a legújabb hackertámadások. Felhasználói adat ugyanis van bőven (sok-sok millió emberről van szó), és mivel az átlag userek ugyanazt a jelszót használják a különféle rendszerekben, egy-egy név, születési dátum és jelszó igencsak sokat érhet a rosszindulatú támadók kezében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok