szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A fejlesztők mostantól egyetlen platform használatával készíthetnek kifejező mobilalkalmazásokat, amelyek az...

A fejlesztők mostantól egyetlen platform használatával készíthetnek kifejező mobilalkalmazásokat, amelyek az AndroidMarket, az AppStore és a BlackBerry App World használatával terjeszthetők. A külön, illetve a Creative Suite 5.5 Web Premium és a Master Collection csomag részeként is kapható Flash Builder 4.5 használatával olyan alkalmazások hozhatók létre, amelyek tökéletesen működnek a piacvezető mobileszközök platformjain. 
„A fejlesztők reakciói a Flash Builder 4.5 és a Flex 4.5 keretrendszer új mobilfunkcióira egyszerűen fantasztikusak voltak" – mondta Ed Rowe, az Adobe fejlesztői eszközökért felelős részlegének alelnöke. – " Lenyűgözi őket, hogy milyen egyszerűen lehet kiváló mobilalkalmazásokat készíteni Android eszközökre, valamint BlackBerry Playbook, iPhone és iPad készülékekre. A vállalatok így hatékonyan el tudják érni az ügyfeleket, függetlenül az ügyfelek által használt eszközöktől.”

A mai napon kerül sor az Adobe Digital Enterprise Platform bemutatására is. Mivel az ügyfelek egyre több tartalmat használnak okostelefonokon és táblaszámítógépeken, a nagyvállalatoknak a marketingstratégiájuk alapvető részévé kell tenniük a mobilalkalmazásokat. Ezzel egyidejűleg az informatikai vállalatok üzletifolyamat-irányító, CRM és egyéb alkalmazásokat kívánnak fejleszteni, amelyekkel növelhetik az alkalmazottak termelékenységét, így támogatva a ma használt eszközök és platformok széles kínálatát. A Flash Builder és a Flex használatával a vállalatok most már egy eszköz, egy keretrendszer és egy kódbázis használatával készíthetnek nagyteljesítményű alkalmazásokat, amelyek futnak asztali számítógépeken, okostelefonokon és táblaszámítógépeken is.

 

A Flex 4.5 fontos termelékenységnövelő fejlesztéseket is tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a fejlesztők gyorsan készíthetnek alkalmazásokat asztali számítógépekre és webes platformokra, valamint népszerű mobilplatformokra is. A Flash Builder 4.5 bevált kódsablon, kódkiegészítés és kódkészítés funkcióinak köszönhetően a fejlesztők felgyorsíthatják a Flex és ActionScript alkalmazások készítését, és telepíthetik azokat az Adobe AIR szoftverrel, az Adobe önálló alkalmazásokhoz használt futásidejű termékével. Így a fejlesztők több mint 80 millió Android eszközt, valamint BlackBerry Playbook, iPad és iPhone készüléket érhetnek el a piacon. Az év végére várhatóan több mint 200 millió mobileszköz támogatja majd az AIR alkalmazásokat.

Mobilalkalmazások működésben
Az Android Market, az Apple App Store és a BlackBerry App World már számos olyan alkalmazást tartalmaz, amely a Flash Builder és a Flex használatával készült. Íme néhány példa:
A Conqu egy egyszerűen használható, de nagy teljesítményű feladatkezelő eszköz, amellyel kezelheti a beérkező e-mail üzeneteket és elvégezheti a feladatait.
A Mr. Mixit egy forgatós képpárosító játék, amelyben a felhasználóknak az idővel versenyezve kell elforgatniuk két lemezjátszóval kis képeket, amíg azok össze nem illenek.
A Muni Tracker egy élő, tíz másodpercenként frissülő térképen követi a San Francisco-i közlekedési vállalat járatainak helyét és várható érkezési idejét.  A kedvenc megállókat és vonalakat megjelölheti egy könyvjelzővel, hogy később könnyen elérhetőek legyenek.
A Netflix Queue Manager használatával az ügyfelek útközben böngészhetik, kereshetik és kezelhetik a Netflix listájukat. Az új szolgáltatások közé tartozik a listák megtekintése és frissítése, továbbá a filmek hozzáadása, eltávolítása és megtekintése.
A PolitiFact Mobile App segítségével „megtalálhatja az igazságot a politikában” az Igazságindex, az Igazságmérő és a Pörgetős mérő használatával. A PolitiFact.com a St. Petersburg Times tények ellenőrzésére használható webhelye, amely 2009-ben Pulitzer-díjat kapott.
A Pyramix egy könnyen elsajátítható, magával ragadó szójáték, amely a Cryptoquote stratégiai megközelítését a Boggle egyszerűségével ötvözi.

Árak és elérhetőség
A Flash Builder 4.5 letöltéséhez vagy kipróbálásához látogasson el az alábbi webhelyre. A véghfelhasználói árakért érdeklődjön a Hivatalos Adobe viszonteladóknál. A Flex 4.5 egy ingyenes, nyílt forráskódú keretrendszerként érhető el. A Flash Builder 4.5 for PHP támogatja az alkalmazásfejlesztést Android, BlackBerry Tablet OS és iOS rendszerekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világlapok címoldalain Szájer József botránya

A világlapok címoldalain Szájer József botránya

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé