szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ebbe a körbe tartozik a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft.

Ebbe a körbe tartozik a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. is, a német KUKA Roboter cégcsoport 843 főt foglalkoztató magyarországi leányvállalata. A cégcsoport fő profilja ipari robotok gyártása, értékesítése és szervize, emellett folyamatos hotline elérhetőséget is tartalmaz a vállalat szolgáltatáscsomagja. Sőt a cég legújabb fejlesztésével a szórakoztató piacra is betört: utasszállító futurisztikus robotjaik működnek például a billundi (Dánia) és a nürnbergi (Németország) Legoland vidámparkokban is. Hazánkban az Audi, a Teva, a MARS Masterfood gyáraiban dolgoznak KUKA robotok és ilyeneket vetnek be a Mercedes-Benz kecskeméti üzemében is. Mivel a világ szinte összes KUKA robotjának vezérlőszekrényét a magyar vállalat két telephelyén, Taksonyban és Füzesgyarmaton gyártják, a folyamatos működéshez elengedhetetlen a szünetmentes on-line kapcsolat a telephelyek, illetve a német központ között. Annak ellenére, hogy a vállalat a világ egyik legmodernebb ipari szegmensében működik, a termelést kiszolgáló IT háttér üzemeltetését szinte teljes egészében külső szakértőre bízták.

 

„Elsősorban azért döntöttünk infokommunikációs erőforrásaink kihelyezése mellett, mert a szerver-előfizetés ötéves futamidő alatt 40-50%-kal olcsóbb megoldást jelent, mintha saját beruházásban vásároltuk volna meg a termelés kiszolgálásához szükséges szerverparkot” – mondta Juhász László, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. IT menedzsere. „A rugalmas előfizetési konstrukció miatt mindig annyi kapacitást bérelhetünk az Invitel adatközpontjában, amennyire éppen szükségünk van. Nincs kihasználatlan, feleslegesen előre megvásárolt teljesítmény, így a költségeket a bevételekhez tudjuk arányosítani. Továbbá nincs szükség nagy belső informatikusi állományra, folyamatos szakmai továbbképzésre sem, mivel az Invitel mindezt megoldja helyettünk” – tette hozzá Juhász László.

 

„Az Invitel tevékenysége során mindig arra törekszik, hogy a minőségi kiszolgálás mellett hosszú távú partneri viszonyt alakítson ki ügyfeleivel. Ennek elengedhetetlen feltétele a kölcsönös bizalom, amely elsősorban a megbízhatóságon és a szakértelmen alapul. Éppen ezért kiemelt célunk, hogy ne csupán a technikai, műszaki infrastruktúra oldalán bizonyítsunk, hanem szakembereink is rendkívül naprakészek legyenek. Ezt folyamatos képzésekkel, tanfolyamokkal biztosítjuk. Hosszú évek szakmai tapasztalatával rendelkező mérnökeink segítségével magas minőségű, optimális megoldásokat tudunk kidolgozni és kivitelezni partnereink számára” – fogalmazott Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese.

Évi 40 perc megállás engedélyezett
A KUKA Robotics szerverei évi 8000 munkaórát dolgoznak. A cég rendelkezik szünetmentes tápegységekkel, generátorokkal, amelyek hosszabb áramszünet esetén is gondoskodnak az áramellátásról, de saját erőből csak horribilis költségekkel lennének képesek teljesíteni az úgynevezett „ötkilences”, vagyis a 99,999 százalékos rendelkezésre állást, ami éves szinten is csak negyven perc kiesést jelenthet. Az Invitel mindezért szerződésben vállal kezességet és garantálja a folyamatos adatbiztonságot is, amely elengedhetetlen az iparban élen járó high-tech megoldásokat kidolgozó KUKA Robotics számára.

 

Nagy sebességű, redundáns adatkapcsolat, szárnyaló telekommunikáció
Az IT rendszer stabilitásának növelése érdekében az Invitel magas szintű, gazdaságosan működtethető adatkapcsolatot épített ki a cég két telephelye között, ahol 50 megabit/szekundum sebességű, redundáns, IP VPN alapú bérelt vonallal biztosítja a folyamatos összeköttetést. A publikus internetforgalom biztosítására pedig szintén magas sávszélességű, 40 megabit/szekundumos kapcsolatot nyújt a szolgáltató, hiszen a hazai cég munkatársai jelenleg ezen a nem dedikált vonalon keresztül lépnek kapcsolatba az anyacéggel. A telekommunikációs kapcsolat szintén nagyon fontos a KUKA Robotics számára: mindkét telephely az Invitel által biztosított ISDN 30-as vonalakkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs foglalt vonal.

KUKA robotok a felhőtlen szórakoztatatásért
A KUKA cégcsoport termékei már a szórakoztatóiparban is jól ismertek. Legújabb fejlesztésüket egy hónapja mutatták be hazánkban a Mach-Tech kiállításon. A KUKA RoboCoaster 4D-Simulator hatalmas karra erősített, levegőbe emelkedő „gondolájába” beülve extrém élményben részesülhetünk: többféle szimulációból választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, így ülhetünk hullámvasúton, motor- vagy síverseny szereplői lehetünk, de akár megtekinthetjük az Alpok hegységeit egy repülőgépből is. A kétüléses szimulátor robot kabinjait futurisztikus kialakításuk is emlékezetessé teszi. A szénszálakból álló gömb alakú gondolák alatt, nemcsak egy-egy 20”-os LCD síkképernyős monitor rejlik, hanem sztereó hangszórók segítségével megfelelő hanghatások is társulnak a képi világhoz. A negyedik dimenziót jelentő ventilátor-rendszerrel generált valódi széleffektusok pedig tovább fokozzák az érzést és teszik még felejthetetlenebbé az élményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
IMF: Az eddig vártnál gyorsabb lesz a kilábalás a válságból, kivéve Nyugat-Európában és Dél-Amerikában

IMF: Az eddig vártnál gyorsabb lesz a kilábalás a válságból, kivéve Nyugat-Európában és Dél-Amerikában

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a 105 éves Magdus néni

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a 105 éves Magdus néni

Operatív törzs: A kormány ma vizsgálja felül a korlátozások fenntartását

Operatív törzs: A kormány ma vizsgálja felül a korlátozások fenntartását