szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik ilyen - még készülő - megoldás a Wallaby névre hallgat, amelyről korábban mi is írtunk már.

Az egyik ilyen - még készülő - megoldás a Wallaby névre hallgat, amelyről korábban mi is írtunk már. Ennek segítségével az FLA animációkat konvertálhatjuk át HTML5-re, hogy azok például iPaden és iPhone-on is megtekinthetők legyenek.
Ennél egy lépéssel tovább megy az Adobe Edge, amely a - szintén korábban bemutatott - Hype-hoz hasonlóan a Flash-hez hasonló eszköztárat nyújt, csak éppen nem Flash, hanem HTML5+CSS+JavaScript alapú animációkat készíthetünk majd vele. Várhatóan az Edge tudása is el fog maradni a Flash-től, ahogy teljesen kiváltani azt a Hype-pal sem lehet. Ezek az alkalmazások elsősorban az animációk (bannerek, intrók, interaktív animációk stb.) készítésére alkalmasak, a Flash azért ennél kicsit összetettebb dolgokra is képes.

Ettől függetlenül az Edge is ígéretes megoldás lehet majd azok számára, akiknek fontos, hogy például iOS alatt is megtekinthető mozgalmas weboldalakat, animált bannereket készítsenek, lehetőleg anélkül, hogy ehhez komolyabban el kellene merülniük a HTML5-ben és részeiben.
A program egyelőre még nem elérhető, a Preview változat tesztelésére viszont feliratkozhatunk az AdobeLabs oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!