szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szinte minden közösségi szolgáltatásnál, fórumnál lehetőségünk van saját avatart, azaz minket "jelképező" kis képet...

Szinte minden közösségi szolgáltatásnál, fórumnál lehetőségünk van saját avatart, azaz minket "jelképező" kis képet, fotót feltölteni. Ezt megoldhatjuk persze azzal, hogy tényleg feltöltünk egy saját portrét, esetleg poénból a kedvenc filmszínészünk fotóját, de ha valami különlegesre vágyunk, egy halom ingyenes, online szolgáltatást találunk, amelyekkel vagy fotóinkból készíthetünk átalakított avatart, vagy készíthetünk  egyet, többnyire rajztudás nélkül is.

Mókás és meghökkentő képek fotókból
Kezdjük a legegyszerűbb megoldással, amikor egy már meglévő fotót alakítunk át kicsit érdekesebbé, viccesebbé. Ehhez korábban szolgáltunk már egy méretes gyűjteménnyel, ahol csokorba szedtük a legjobb online szolgáltatásokat erre a célra. A cikk itt olvasható, s a bemutatott oldalakat használva gyakorlatilag pillanatok alatt látványos, olykor meghökkentő képeket készíthetünk (szerepelhetünk plakáton, újságok címlapján, falakon stb.).

C64-es grafika
Jó, elismerjük, mániákus C64 rajongók vagyunk, nemrég írtunk arról is, miként lehet online nosztalgiázni C64-es játékokkal. Ám akinek még ez sem elég, a saját portréját is átalakíthatja C64-es grafikává. Ehhez két oldalt is tudunk ajánlani. Az egyik a C=64-ize, amely a végeltekig egyszerű, nagyjából két gombból áll: fájl kiválasztása, majd feltöltés. Mondjuk túlbonyolítani nem is kell, működik.

Ha mégis szeretnénk kicsit látványosabb dolgot, akkor ott a c64 Yourself, amelyben egy jópofa, a C64-et utánzó felületen juthatunk közel ugyanerre az eredményre. Bármelyik jó választás, viszont a másodikhoz FF4, FF5, Chrome vagy Safari böngésző javasolt.

Az androidos énünk
Az androidos mobillal rendelkező valószínűleg kedvelik majd az Androidify alkalmazást, amelynek segítségével az Android OS jópofa zöld robotjából készíthetünk magunknak egy testre szabott változatot. Ehhez le kell töltenünk az Android Marketből a mobil alkalmazást, de ez pillanatok műve, ha pedig már megvan, pár kattintással elkészíthetjük saját robotunkat, tetszőleges hajjal, ruhával és kiegészítőkkel. Változtathatók az arányok, a szín stb.

 

Clay Yourself
A Clay Yourself oldalon gyurmafigurás avatart kreálhatunk magunknak, némi kitartással és képzelőerővel. A végeredmény meggyőző. A kész alkotás letölthető képként, de rögtön publikálhatjuk is a Twitteren vagy a Facebookon.

 

Az interneten természetesen ezeken felül is rengeteg jópofa avatar-készítő oldalt találunk, készíthetünk például South Parkos avatart vagy ha inkább a manga-stílusra esküszünk, érdemes a Face Your Manga oldalra ellátogatnunk.

Aki pedig nem egyszerű képet szeretne, hanem animációt, annak az avatar.pho.to lehet jó választás, ahol egészen extrém GIF animációkat is készíthetünk fotóinkból, pillanatok alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea