szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe Flash, számos felhasználási módja mellett a könnyen és gyorsan játszható, „apró” játékok piacán is...

Az Adobe Flash, számos felhasználási módja mellett a könnyen és gyorsan játszható, „apró” játékok piacán is egyeduralkodó (ha esetleg kíváncsi az olvasó, kinek is köszönhetjük a flash-formátumot, itt kiderül). 

A böngészőben játszható, pár percig, maximum pár óráig kikapcsolódást nyújtó könnyed kis játékok mellett van azonban egy másik felhasználási módja is ennek a remek formátumnak. Ez pedig nem más, mint a sokszor a fizetős játékok minőségével vetélkedő, komoly, akár több napra - hétre - is elegendő játékélményt nyújtó böngészős szerepjátékok. Lássuk a toplistát! Melyek a legigényesebb, és legösszetettebb Flash-szerepjátékok?


Arcuz – Behind The Dark
Az Arcuz egy böngészőben játszható, ingyenes Diablo klón. A Blizzard akció-szerepjáték (ARPG) klasszikusát már sokan próbálták meg lemásolni, volt akiknek többé kevésbé sikerült is, böngészőből játszható, ingyenes - és jó - variáció azonban nem sok született. Kivéve ezt a remek kis darabot. Minden megvan benne, ami csak egy jó akció-RPG játékhoz szükséges: képességek (skill), tárgylista (inventory), és persze küldetések (quest) garmadája. Természetesen szintet is léphetünk, kereskedhetünk, és persze hullik a loot, azaz a zsákmány bőségesen. A grafika Flash játékhoz képest fantasztikusan jó, maga a játék pedig meglepően hosszú és összetett. Természetesen tudunk menteni, sőt akár több karaktert is kreálhatunk.

Hero’s Arms
Ez a gyöngyszem szintén egy kalandjáték , érdekessége, hogy retró-grafikával és zenével rendelkezik, ám ezt sikerült valahogy modern köntösbe lett bújtatni. A végeredmény: retró, és régies, de mégis modern és részletes grafika. Hangulatában leginkább a klasszikus Zelda játékokhoz hasonlítható. Első pillantásra kicsit furcsa lehet a C64-es gépeket idéző grafika és zene, de miután megbarátkozunk vele és elkezdünk játszani, máris végünk,  a Hero’s Arms ugyanis napokig képes lekötni az embert. Szintlépés, dungeonok és küldetések, mindehhez egy óriási játéktér. Remek nyári szórakozás a szerepjáték kedvelőknek!

Dragon Age Journeys
Ez a Flash játék eleinte csak egy marketing-fogásnak indult, végül kinőtte magát, és mára már igazi rajongótábora is van. A nagy játékfejlesztő cégek sokszor készítenek sláger-játékaikból ilyen-olyan flash verziókat, hiszen reklámnak tökéletes, és a rajongók is szeretik az ingyenes ízelítőt.  Természetesen a Bioware klasszikus szerepjátékához, a Dragon Age Origins-hez köthető: a játék megjelenése előtti marketingkampányban került fel a netre. Annyira jól sikerült azonban, hogy később külön domain nevet is kapott, és a mai napig rengetegen játszanak vele (szerencsére továbbra is ingyenes). Pillanatnyilag ez a játék számít a világ legszebb Flash-játékának, igaz a verseny nem igazságos, hiszen a független Flash-fejlesztőkkel ellentétben, a Bioware mögött dollármilliók és több száz programozó áll. A Dragon Age Journey kihagyhatatlan darab, ha másért nem is, akkor csak azért érdemes megnézni, hogy lássuk, mi mindent lehet kihozni a Flash-ből.

Mystic Circle
A Mystic Circle le sem tagadhatja az anime/rpg stlíusjegyeket, de nem is kell, a megvalósítás ugyanis remek! Karakterlap, képességek és küldetések, mindez egy mágikus szigeten, ahol természetesen sok-sok bonyodalom várja a kalandozókat. Ahhoz képest, hogy ingyenes a játék a kereskedelmi forgalomban kapható anime-szerepjátékok szintjét is eléri, garantáltan el tudunk benne merülni, ha kedveljük ezt a stílust.

King’s Island 2
Ha létezne olyan díj, hogy „szemérmetlen Diablo-lopás”, akkor ez a játék minden bizonnyal elnyerné.Az első epizód sem volt rossz, a második azonban már olyan mértékben Diablo-klón… hogy mindenképpen játszanunk kell vele!  Ne zavarjon az a tény, hogy a készítők még a klasszikus ARPG betűtípusát is ellopták. Csak klikkelgessünk, fejlődjünk, és élvezzük az egyik legszebb izometrikus Flash-grafikát, ami jelenleg létezik. Ráadásul a zenéje is remek, a fejlődési rendszer és a képességek pedig hihetetlenül jók, és változatosak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Ingyen zene a böngészőben

Az igényesség jelen esetben kettős: ritka az olyan szolgáltatás, ahol a zeneszámok is igényesek (és persze ingyen...

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda