szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Pokki egy nagyon érdekes és hasznosnak tűnő kezdeményezés, amely igencsak leegyszerűsítheti például Gmail...

A Pokki egy nagyon érdekes és hasznosnak tűnő kezdeményezés, amely igencsak leegyszerűsítheti például Gmail levelezésünk vagy Facebook fiókunk menedzselését, de ugyanígy a friss hírek elérését, a Twittert, sőt, az eBay-t is egy kattintásnyi közelségbe hozza (egyelőre, mert várhatóan a lista még bővülni fog). Mindezt egyszerű, de ízléses és könnyen átlátható felületen.

A program és a hozzá tartozó szolgáltatás lényege, hogy online alkalmazásokat, szolgáltatásolgáltatásokat tudunk a Pokki segítségével a Windows Tálcájára "telepíteni", egy kattintással. Pokki modult bárki létrehozhat a saját online megoldásához, ehhez a készítők minden segítséget megadnak.

Kezdetnek Gmail, Facebook, LivingSocial, Groupie, Wall Street, Headlines (ez egy RSS olvasó), eBay és Tweeki (avagy Twitter modul) áll rendelkezésünkre. Ezeket a Pokki telepítése után egy kattintással letölthetjük és telepíthetjük, majd használatba vehetjük. Mindegyiket "buborék" szerűen érjük el a Tálcáról, az ikonjukra kattintva. Az ikonokon természetesen azt is látjuk, hogy éppen hány új üzenetünk érkezett, de természetesen nem csak a bejövő üzenetek elolvasására van lehetőségünk, írhatunk levelet, küldhetünk Facebook, Twitter üzenetet is, közvetlenül a  minialkalmazások felületéről. Ha például csak Gmail fiókot használunk, a webes felület és egy külön telepített e-mail kliens helyett is tökéletesen megteszi ez a megoldás!

Az RSS olvasó is remekül használható, az előre definiált hírforrások mellett lehetőségünk van általunk megadott RSS csatornák felvételére is (sajnos a Google Readert nem támogatja, de később talán erre is lesz külön modul).
A Pokki egyelőre Windows 7 alatt használható (ott is béta verzióban), de a készítők ígérnek Windows Vista és XP verziót is, sőt, valamivel később még akár OS X-re is napvilágot láthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Bluetooth-on keresztül támad a hacker, 90 másodperc alatt bármelyik Tesla Model X ellopható

Bluetooth-on keresztül támad a hacker, 90 másodperc alatt bármelyik Tesla Model X ellopható

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni