szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

No, nem ez az első eset, amikor kör alakú alkalmazásindítóval szolgálunk.

No, nem ez az első eset, amikor kör alakú alkalmazásindítóval szolgálunk. Réges-régen írtunk már egy hasonló kezdeményezésről. A CianoDock ugyanez, csak pepitában, mégis, érdemes egy pillantást vetni rá, mert elég jól sikerült darab. A programot erről az oldalról tölthetjük le, telepíthető, vagy telepítés nélkül használható változatban (utóbbit egy RAR fájlba tömörítve kapjuk, s oda csomagoljuk ki, ahová nekünk tetszik).

A CianoDock az, aminek a neve alapján is gondolnánk: egy Dock utánzat. Viszont a hagyományos, a képernyő egyik szélére elhelyezett Dock helyett itt egy kör alakú, az Asztalon bárhová elrakható felületet kapunk. A belső gyűrűn alapértelmezésben csoportokat látunk (játékok, multimédia stb.), s ezekre kattintva jelennek meg az adott csoportba sorolt alkalmazások ikonjai, hogy egy kattintással elindíthassuk azokat. A Dock nincs folyamatosan az Asztalon, billentyűkombinációval (ezt szabadon definiálhatjuk), vagy a Tálcán ülő ikonra kattintva jeleníthetjük meg.

Természetesen létrehozhatunk saját csoportokat, s megtölthetjük azokat alkalmazásokkal tetszésünk szerint. Az új csoportoknál jelenleg nincs lehetőség menüből beállítani saját ikont, viszont ha a Ctrl gombot nyomva tartva a csoportra húzunk egy PNG képfájlt, abból automatikusan a csoport ikonja lesz. Az alkalmazások parancsikonjait is a fogd és dobd módszerrel lehet egy csoportba behúzni.

Ugyanígy cserélhetjük egyébként a program felületét is, csak húzzuk rá a megfelelő - áttetsző hátterű - PNG képfájlt a Ctrl gomb nyomva tartása mellett a felületre. A program Background menüpontját választva megnyithatjuk az Intézőben a skineket tartalmazó mappát, de letölthetünk extra felületeket is a készítők oldaláról, vagy készíthetünk sajátot.

A program még béta verzió, de stabilan működik és jól használható. Ha valakinek mégsem jönne be, ne keseredjen el, korábban készítettünk egy válogatást a legjobb windowsos alkalmazásindítókból (ez itt található), abban biztosan talál kedvére valót!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan