szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az „I delete them, but they add me again” című nóta azonban, eltérően netes társaitól nem egy remix, nem is fülsértő...

Az „I delete them, but they add me again” című nóta azonban, eltérően netes társaitól nem egy remix, nem is fülsértő, sőt nem ízléstelen. Ellenben egy egész kellemes kis dalocska, egy rokonszenves és tehetséges előadó által prezentálva.

Az internet érdekes módon viszonylag ritkán ihleti meg a zeneszerzőket. Leszámítva talán a PSB „send me an e-mail” című slágerét, nem igazán van dal, ami kifejezetten a világhálóra építeni témáját. A világ első Facebook-dala valószínűleg Lynnea Malley „The Facebook Song” c. műve volt.  Ezeken felül nem igazán van jelentős „internetes-dal” kezdeményezés.

Napjainkban a leghíresebb Facebook-dal egy Ausztrál énekesnő, Madelaine Zammit dala, címe magyarul kb. annyit tesz, hogy „Én kitörlöm őket, de ők mégis visszajelölnek”.

A videóban a dalszerző a friendship-requestek, azaz a „legyünk barátok” kéréseknek a hibavalóságát és teljesen véletlenszerű jellegét énekli meg. A dalból például kiderül az is, hogy az előadót egy általa teljesen ismeretlen, középkorú férfi mániákusan szeretné barátnak jelölni, holott nem is ismerik egymást.

Zammit a dalt először egy Ausztrál reggeli műsorban adta elő, ennek a felvétele került aztán ki a Youtube-ra, amit a netezők természetesen rögtön felkaptak. Már most 300.000 meghallgatásnál tart, ami egy viszonylag ismeretlen előadótól szép teljesítmény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton