szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnépszerűbb MMO-ját, a World Of Warcraft-ot azonban eddig elkerülte az F2P (free to play) megoldásoknak még...

A világ legnépszerűbb MMO-ját, a World Of Warcraft-ot azonban eddig elkerülte az F2P (free to play) megoldásoknak még az árnyéka is. A játék már évek óta havidíjas rendszerben működik, a kedvcsináló és demó verzió pedig egy tizennégy napos, korlátozott trial-verzió volt. A Blizzard nem panaszkodhat, a WOW immár évek óta a világ első online szerepjátéka, bevételük és aktív játékosaik száma pedig a csillagos eget közelíti.

 A Blizzard azonban nem arról híres, hogy ülne a babérjain. Legújabb vevő-csalogatójuk ez eddigi legnagyobb változást hozza a WOW életében. A játék ugyanis, a huszadik szint eléréséig (pillanatnyilag 85 szint van a játékban) teljesen ingyenes lesz, mindenféle időkorlát nélkül. Csak letöltjük a klienst, és szöszölhetünk ameddig jólesik, a megoldás neve „Starter Edition”. Ha pár nap alatt érjük el ama bizonyos „level 20”-at, akkor fizetnünk kell a további szórakozásért.  Ha évekig játszunk tizenkilences szinten ingyen a Blizzard-ot az sem érdekli.

Túl sok lesz az huszadik szinten maradó ingyenélő?

A WOW játékosok megosztottak a témában, a legtöbben attól tartanak, hogy tele lesznek a szerverek „ingyenes léhűtőkkel”, ami elég alaptalan félelem, mivel a szerverek már eddig is tele voltak velük (haha), csak immár ingyenes hozzáférést kapnak. Persze pár korlátozás azért megmarad az ingyenes játékosok számára: maximum tíz aranyat birtokolhatnak, nem tudnak csereberélni és üzletelni a többi játékossal, és persze nem használhatják az aukciós házat sem.

Talán az E3 kapcsán most nagy figyelmet kapott, új Star Wars szerepjáték közelgő megjelenése, talán az egyre élesedő verseny az MMORPG piacon? Nem is igazán érdekes, a lényeg, hogy  mi jól járunk!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden