szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Több monitor használatával bizony sokkal kényelmesebbé tehetjük a munkát.

Több monitor használatával bizony sokkal kényelmesebbé tehetjük a munkát. Különösen igaz ez akkor, ha fejlesztőrendszereket, videovágókat, grafikai szoftvereket használunk, ezeknél kifejezetten jól jön, ha több Asztalra tudunk pakolni ablakokat. De otthon is praktikus dolog, amikor az egyik monitoron az üzenetek, weboldalak láthatók, a másikon pedig nyugodtan dolgozhatunk a Wordben, Excelben, anélkül, hogy az ablakokat kellene mindig tologatnunk.
A modern rendszerek számára ma már nem gond két (vagy több) monitor használata, viszont a praktikussági szempontok mellett van még egy sokak számára érdekes kérdés: miként lehet két monitorra egy háttérképet elhelyezni úgy, hogy az egyiken "kezdődik", s a másikon fejeződik be.

Kategóriákra osztva találjuk a képeket

Nos, ennél mi sem egyszerűbb. A Windows 7 és az OS X például alapból megoldja ezt nekünk, bár alapvető különbség, hogy a Windows 7 ehhez tényleg egy képet használ, az OS X-nek viszont két részre szedett képre van szüksége, s külön engedi kiválasztani azokat a két monitorra.
A Windows 7 vagy a korábbi Windowsok esetében is megoldható a kettészelt képek (vagy akár két teljesen különálló kép) használata a két monitoron, ehhez érdemes segítségül hívni a Displayfusion nevű szoftvert. Ennek van ingyenes és fizetős változata is, és a háttérképek normális elrendezése mellett többek között a Tálca kétmonitoros használatát is variálhatjuk vele.

A kiválasztott képet egyben, vagy darabolva is letölthetjük

És ha már technikailag megoldott a kérdés, csak egy feladatunk maradt: kiválasztani a megfelelő képeket.
Ehhez mi a DMB (Dual Monitor Backgrounds) weboldalt javasoljuk, amelyen kategóriákra osztva találunk rengeteg, kifejezetten kétmonitoros rendszerekre optimalizált képet. Fotókat, grafikákat, mindent, amire csak szükségünk lehet. Ráadásul a készítők a rendszerek különbözőségére is figyeltek, így letölthetjük az adott képet Windowshoz egyben, vagy OS X-hez, két darabban.
Aki ennek ellenére nem talál kedvére való képet az oldalon, korábbi TOP 20 válogatásunkban biztosan megleli, amit keres. Ha mégsem, még mindig ott van egy másik korábbi cikkünk, amelyben csokorba gyűjtöttük a legjobb háttérképgyűjtő oldalakat. Sőt, még extra tanácsokat is adtunk a letöltéshez, itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Hatalmas dupla szivárvány jelent meg Budapest felett

Hatalmas dupla szivárvány jelent meg Budapest felett