szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Rejtsünk titkos üzenetet fotóinkbaHa valakinek a szteganográfia nem ismerős, az még nem nagy baj.

 Rejtsünk titkos üzenetet fotóinkba
Ha valakinek a szteganográfia nem ismerős, az még nem nagy baj. Ellenben lehet, hogy érdemes megismerkednie a dologgal, ha rejtett üzeneteket szeretne küldeni. A szteganográfia nem friss keletű dolog, igen régóta használják,  csak az idők során némileg változott a "technológia". A lényege röviden: egy üzenetet úgy rejtünk el, hogy annak létezéséről csak a címzett tudjon, mindenki más előtt rejtve maradjon.
Tovább a cikkhez >>>

Készítsünk saját avatart a Facebookra, Twitterre, fórumokra
Ha gyakran fórumozunk, Twitterezünk, Facebookozunk, vagy egyéb közösségi hóbortoknak hódolunk, jól jöhet egy érdekes, humoros avatar. Íme néhány ingyenes megoldás, melyekkel sajátot készíthetünk. Szinte minden közösségi szolgáltatásnál, fórumnál lehetőségünk van saját avatart, azaz minket "jelképező" kis képet, fotót feltölteni.
Tovább a cikkhez >>>

Opera 11.50: 20%-al gyorsabb, mint az előző verziók
Megjelent a világ legjobb böngészőjének legújabb változata. A weboldalon található letöltési számláló szinte megállás nélkül pörög. Lássuk milyen újdonságokat kapunk! A böngészőpiacon részesedést szerezni nem egyszerű. Jól tudja ezt az Opera is, nem kevés évbe (évtizedbe) került, mire elérték impozáns helyezésüket. Sokat köszönhetnek a hordozható platformoknak is, jelenleg a világon az Opera a legnagyobb számban használt „mobil-browser” a piacon, az asztali gépek terén azonban még mindig csak a harmadik helyet birtokolja. Köszönhetően a Windowsba integrált browser-ballot-nak (böngésző-választó telepítéskor) már ezen a piacon is jelentős szereplővé nőtte ki magát a világ leggyorsabb böngészője.
Tovább a cikkhez >>>

Különleges alkalmazásindító a Windowshoz, ingyen
Aki unja már a Start menüt, s csalódott az OS X Dockját utánzó Windows alkalmazásokban is, annak felüdülésként mutatunk egy kör alakú alkalmazásindító megoldást. No, nem ez az első eset, amikor kör alakú alkalmazásindítóval szolgálunk. Réges-régen írtunk már egy hasonló kezdeményezésről. A CianoDock ugyanez, csak pepitában, mégis, érdemes egy pillantást vetni rá, mert elég jól sikerült darab.
Tovább a cikkhez >>>

A legjobb Registry-trükkök Windows 7-re
A regisztrációs adatbázist alapesetben nem szokás babrálni, ezt a Windows és a telepített szoftverek maguk intézik. Azonban vannak kivételes esetek is. Hogy vannak kivételes esetek, azt az XP esetében már megszokhattuk, a legjobb és legérdekesebb „trükkök” szinte mindig a regisztrációs adatbázis manipulálásával érhetők el. Mint mindig, most is készítsünk biztonsági másolatot az adatbázisról, így ha valami balul sülne el, egy gombnyomással visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. Lássuk kedvenc Windows 7 „Registry” tippjeinket! Figyelem! Csak haladóknak!
Tovább a cikkhez >>>

 Így teheti ismertté weboldalát egyetlen kattintással
Az interneten új webszájtok millió jelennek minden pillanatban, így igen nehéz nagy nyilvánosságot szerezni egy-egy oldalnak. Ezért nem árt egy kis segítség, főleg ha ingyen van. Annak ellenére, hogy a kereső és katalogizáló szolgáltatások robotjainak tucatjai fésülik át rendszeresen az internetet, gyorsabb és hatékonyabb, ha magunk is bejelentük ezekbe a rendszerekbe, ha létrehoztunk egy új weboldalt vagy blogot.
Tovább a cikkhez >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen büntetésre számíthat Szájer, ha a drogügyet rábizonyítják?

Milyen büntetésre számíthat Szájer, ha a drogügyet rábizonyítják?

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről