szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb hacker-támadása talán túlzás, de ne igyunk előre a medve bőrére, még az is lehet, hogy igaznak...

A világ legnagyobb hacker-támadása talán túlzás, de ne igyunk előre a medve bőrére, még az is lehet, hogy igaznak bizonyul a túlzó bejelentés. Az „Anonymous történetének legnagyobb akciója” névvel emlegetett akciót tegnap jelentette be a csoport. Ha ismeretlen lenne az olvasó számára a hackerek ezen csoportja, akkor ebben az írásunkban érdemes utánanézni.  
A bejelentést, mint mindig, most is Twitteren kezdték, majd átvette a Guardian, és ma reggelre már tele volt vele a net. A "hivatalos" bejelentés szerint, ez lesz az Anonymous négyéves fennállásának "legnagyobb dobása', és (idézzük) "iszonyú nagyot fog robbanni".

A támadás részleteiről nem sokat tudni, annyi biztos, hogy a célpontok között van a Metropolitan Police és az angliai törvényhozás szerverei és hálózata. Az eredeti Twitter bejelentés itt olvasható.

Az Anonymous csoport főleg a Sony hálózatának feltörése miatt ismert (bár nem bizonyított, hogy ők voltak), valamint elkötelezett Julian Assange támogatók is - ez utóbbi úriember a Wikileaks alapítója, és a csoport teljes támogatását élvezi. Legutóbbi akciójuk pár nappal ezelőtt volt, akkor több mint 90 000 kormányzati és katonai e-mail címet/jelszót és egyéb adatot tettek közzé torrent fájlokon keresztül. Ezekhez az adatokhoz akkor, az USA egyik legnagyobb katonai beszállítójának, a Booz Allen Hamilton szervereinek feltörésével jutottak. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!