szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Lorenzo di Bonaventura.

Lorenzo di Bonaventura.  Így hívják az úriembert, akit nem zavar a tény, hogy a klasszikus játékban fekete-fehér grafikával, és csipogó hangokkal megvalósított, a képernyőn lassan felénk haladó pixelhalmazokat kell lövöldöznünk. Egy film alapjául használni ezt a szituációt, bármennyire is kultikus játékról van szó, lássuk be, elég gyengécske. Ha valaki nem ismerné a klasszikust, íme itt egy kép.

 Lorenzo nem ismeretlen a filmiparban, producerként jelentős részt vállalt a Transformser c. moziban (nem elég tehát csak Michael Bay-t hibáztatni a gyengécske robotos moziért), de olyan filmek stáblistáján is megtalálható a neeve, mint a G.I. Joe: Rise of the Cobra, Salt, Doom vagy a Derailed. A hosszú nevű úriember számítógépes és játékrajongó körökben arról híres, hogy a szintén játéktermi klasszikus, ha lehet még a Space Invadersnél is egyszerűbb darabot, az „Asteroids” című játékot akarta filmre vinni. Ezt a szándékát bőszen hangoztatta, például az IGN-nek, alapos derültséget kelve a netezők között.

A Pac-Man filmről keringő hírek óta mi már semmin nem lepődünk meg, úgy tűnik a filmipar képes bármihez hozzányúlni, amihez a játékoknak csak köze van (érthető, elég nagy a célcsoport). Sajnos az eddigi próbálkozások nem sikerült túl jól, köszönhetően főleg a másik „híres” rendezőnek, Uwe Bollnak. Boll már elég sok játékot megfilmesített (mondjuk inkább úgy, hogy sárba tiport), többek között a Postal vagy a Bloodrayne is az ő nevéhez fűződik.

Félresikerült játék-megfilmesítésekról szóló kritikánk és összeállításunk itt olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott