szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Jó esetben persze az ember nyaralás közben igyekszik megfeledkezni a hétköznapokról, így lehetőleg arról is, hogy van...

Jó esetben persze az ember nyaralás közben igyekszik megfeledkezni a hétköznapokról, így lehetőleg arról is, hogy van mobilja, ami csöröghet. De ha valaki kellően internet-függő, esetleg megrögzött mobil játékos, akkor nincs mit tenni, az okostelefon a vízparton vagy akár a sátorban is használatban lesz.
Ám - ahogy azon sajnos mi is sok tesztben kesergünk - az okostelefonok nem mindig bírják sokáig a folyamatos használatot, viszont egy táborozásnál kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy 1-2 napig nem lesz a közelünkben működő konnektor.
Ha cserélhető akkus készülékünk van, az még egy plusz lehetőség, de mondjuk az iPhone esetében ez nem járható út.

Ilyenkor jönnek jól a különfél hordozható kiegészítő akkuk, amelyekkel azonban nem kell szó szerint felruháznunk a mobilt, hogy kétszer olyan vastag legyen, hanem ugyanúgy csatlakoztathatjuk hozzá a készüléket, mint mondjuk egy számítógép USB csatlakozójához, s a megszokott módon tölthetjük fel a telefon akkumulátorát.
A hordozható kiegészítő akkuk közül mi nemrég egy Hyperjuice Micrót próbálgattunk, s bár nem végeztünk méréseket, annyi egyértelműen kiderült, hogy - persze használattól függően - akár napokra elegendő "energiát" cipelhetünk magunkkal így mondjuk egy iPhone számára, egy cigarettatárca méretű kis dobozba zárva. A használata egyszerű: feltölthetjük USB- vagy DC kábelen keresztül is, a töltésről, a töltöttségi szintről és annak végéről egy aprócska LED ad visszajelzést (különféle színekben pompázik az éppen aktuális állapotnak megfelelően). 
A feltöltött HyperJuice Micróról gyakorlatilag bármilyen USB-n keresztüli töltésre alkalmas készüléket - vagyis okostelefonokon kívül akár kamerákat, fényképezőgépet, táblagépet is - tölthetünk.

A Micro változat akár 5 órányi plusz iPad használatot, 36 órányi beszélgetési időt, 100 órányi zenelejátszást stb. biztosíthat készülékünknek, ami persze erősen függ attól is, milyen készülékről van szó. A készenléti ideje kb. 900 óra.
Mindenesetre nekünk az iPhone esetében normális (vagyis nem kímélős) használat mellett 2-3 napra megoldotta az utánpótlást (kb. 3 teljes iPhone feltöltést bír).

A nálunk járt darab még HyperMac Micro névre hallgatott, de közben a gyártó némi brand-átalakítást hajtott végre, így aki most vásárol ilyet, annak már a HyperJuice Micro felirat díszeleg majd rajta. Az akkumulátor - a gyártó ígérete szerint - 1000 teljes feltöltési ciklust bír.
A HyperJuice Micro 26 ezer forintos áron vásárolható meg itthon a hivatalos hazai forgalmazónál, ami nem éppen olcsó, de ha azt vesszük, hogy ennek köszönhetően nyugodtan indulhatunk neki egy 2-3 napos kirándulásnak, talán máris jobban megéri az árát.
A kütyüből egyébként többféle színű, méretű és teljesítményű verzió is választható, a Micro a középső a sorban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig 1225 rabnál mutattak ki koronavírus-fertőzést a börtönökben

Eddig 1225 rabnál mutattak ki koronavírus-fertőzést a börtönökben

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük