szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha másról nem, akkor a híres Bejeweled sorozat kapcsán szinte mindenki ismeri a PopCap Gamest, a casual-játékok...

Ha másról nem, akkor a híres Bejeweled sorozat kapcsán szinte mindenki ismeri a PopCap Gamest, a casual-játékok királyát. De nekik köszönhetjük a kultuszjátéknak számító (még a World Of Warcraftba is bekerült egy módosított verzió) Plants versus Zombies című darabot is. Ez utóbbiról részletes tesztünk itt található.

 A PopCap ma bejelentette, hogy immár hivatalosan is az Electronic Arts, a világ egyik legnagyobb játékkiadójának részei lettek. Hogy a függetlenség elvesztése jót tesz-e majd a mindezidáig kiemelkedő minőségű és szeretettel készített játékokat gyártó cégnek, az majd kiderül. Egy kicsit borús előjel lehet, hogy amely cégeket az EA felvásárolt, azok mindegyike „ellaposodott”, de legjobb esetben is túlzottan üzletiessé vált. Ami még nem lenne akkora gond, ha azonban az üzletiesség már a vevők és a játékosok rovására történik, akkor bizony joggal neheztel a fogyasztó…

A virágok és zombik fejlesztőjét 650 millió dollár készpénzért, és 100 millió dollár részvényopcióért vásárolta meg az EA. A PopCap Games 2000-ben alakult, kifejezetten apró, szórakoztató (kezdetben csak flash) játékok gyártására. Napjainkra már 400 alkalmazottat foglalkoznak, hírnevüket főleg a színes gyöngyökkel operáló, valóban addiktív Bejeweled (ingyenesen játszható itt, de a Facebookon is van már) sorozatnak köszönhetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Vizsgálatot indít Újpest, 133 milliós kárt okozhatott az előző vezetés egy szerződése

Vizsgálatot indít Újpest, 133 milliós kárt okozhatott az előző vezetés egy szerződése

Új zaklatás jelent meg az iskolákban: kiközösítik azt, aki elkapta a vírust

Új zaklatás jelent meg az iskolákban: kiközösítik azt, aki elkapta a vírust