szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az ingyenes Windows 7 Enterprise – és a későbbiekben majd megjelenő Windows „8” Enterprise – upgrade licencet...

Az ingyenes Windows 7 Enterprise – és a későbbiekben majd megjelenő Windows „8” Enterprise – upgrade licencet tartalmazó Windows Intune lényege, hogy a számítási felhő segítségével megszabadítja a rendszergazdákat, és ezáltal a vállalatokat a számítógépes infrastruktúra menedzselésének legtöbb terhétől, javítva mind az informatikai osztály, mind az általuk kiszolgált felhasználók hatékonyságát, és csökkentve az ehhez kapcsolódó költségeket.
 
A béta verzióban immár mindenki számára elérhető szolgáltatás legfőbb újdonságai az alábbiak:
- Szoftverdisztribúció: segítségével a rendszergazdák a Microsoft és más fejlesztők által készített szoftvert, illetve szoftverfrissítést távolról telepíthetnek a felügyelt számítógépekre, az ehhez általában szükséges szerver infrastruktúra megléte, vagy az egyes felhasználók számítógépeinek meglátogatása nélkül.
- Távoli feladatok: számos feladat, például a teljes vagy részleges vírusellenőrzés, a számítógép újraindítása, vagy a vírusdefiníciós adatbázis frissítése is végrehajtható a rendszergazdai irányítópultból, mindössze néhány kattintással.
- Olvasási jogosultság: a rendszer irányítói adhatnak kizárólag olvasásra felhatalmazó jogosultságot egyes rendszergazdáknak, így azok hozzájuthatnak a számukra szükséges információkhoz, de nem hajthatnak végre feladatokat.

A márciusi megjelenés óta a szolgáltatáscsomag iránt Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott, a megoldást élesben alkalmazó vállalkozások kedvező tapasztalatokról és költségcsökkentő hatásokról számoltak be.
 
„Az Intune működése a felhasználók számára gyakorlatilag észrevehetetlen, a munkamenet sokat javult: megszűntek a szoftverhibák miatti leállások, akadálytalan a kommunikáció, a levelezés, így a munkatársak sokkal gyorsabban tudják elvégezni munkájukat. Kezdetektől fogva ilyen megoldásra vágytunk: alacsony, kiszámítható költségek mellett semmivel nem kell foglalkoznunk, mert a számítógépeink mindig kifogástalanul működnek. A megtakarítást is lehet mérni: az informatikai problémák miatt nincsenek többé rendszerleállások, nincs több kiesett munkaidő – vagyis nincsenek üzleti veszteségek." – foglalta össze tapasztalatait Kótay Bálint, a GIA-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Bátor Ferenc, a DM-Ker Kft. ügyvezető igazgatója is a Windows Intune gyakorlati előnyeit említette: „Mi csupán annyit érzékelünk a Windows Intune használatából, hogy nincs probléma a gépeinkkel, nincs leállás, folyamatosan tudunk dolgozni.”
 
Tóth András Mihály, a Microsoft Windows üzletágának vezetője az újdonság megjelenése kapcsán elmondta: „Az Intune központilag kezelhetővé teszi a szoftverfrissítéseket, hatékony védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben, értesít a frissítésekről, a távsegítség révén a felhasználók számítógépeivel kapcsolatos problémák távolról is megoldhatók vele, ráadásul még a szoftver- és nyilvántartáshoz is jelentős segítséget nyújt. Bízom benne tehát, hogy az új funkciókkal kiegészített második verzió jelentősen hozzá fog járulni a magyar kkv-k és nagyvállalatok informatikai rendszerének stabilabbá és biztonságosabbá tételéhez.”
 
A Windows Intune July 2011 Beta verziójában a teljes funkcionalitás tesztelhető, és 10 PC vonható be távfelügyelet alá a kereskedelmi forgalmazás megkezdését követő harmincadik napig. A bétaprogramba itt lehet regisztrálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

A Huawei mobilokra is beférkőzött egy vírus, már 500 000 telefont fertőzött meg

A Huawei mobilokra is beférkőzött egy vírus, már 500 000 telefont fertőzött meg