szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Cisco Connected Stadium Wi-Fi nevű rendszer az első olyan vezeték nélküli megoldás, amelyet kimondottan a stadionok...

A Cisco Connected Stadium Wi-Fi nevű rendszer az első olyan vezeték nélküli megoldás, amelyet kimondottan a stadionok, arénák és egyéb, nagy tömegek befogadására képes helyszínek igényeihez fejlesztettek ki.

A megoldás innovatív mobil szolgáltatásokat tesz lehetővé: a látogatók a mobil eszközökön egyedi kameraképeket, látványos pillanatokat tekinthetnek meg, statisztikákat hívhatnak le, de a szurkolók akár ételt és italt is rendelhetnek az ülőhelyükhöz. Ez egyben új üzleti lehetőségeket teremt a csapatok, valamint a stadionok tulajdonosai és üzemeltetői számára.

A rendszer központi eleme a CleanAir technológiára épülő Cisco Aironet 3500p hozzáférési pont, amelyet pontosan ezekhez a funkciókhoz optimalizáltak. A megoldás révén olyan, fokozottan biztonságos vezeték nélküli hálózat jön létre, amely egyszerre akár több ezer ember számára kínál valós idejű, megbízható hozzáférést a mobil alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz. A nagy kapacitású, terített Wi-Fi lefedettség az esemény résztevői mellett az alkalmazottak vagy akár a sajtó egyedi igényeit is képes kiszolgálni.

Az eszköz speciális antennája és a különleges konfigurációs lehetőségei révén optimális teljesítményt kínál, így a vezeték nélküli hullámok nagyon pontosan ráirányíthatók egy koncentrált területre.

A Cisco Aironet 3500p testreszabható beállításokkal rendelkezik, ezáltal egyedi kialakítású terekben is hatékonyan képes működni, ráadásul a Cisco Aironet által alkalmazott CleanAir technológia a környéken zajló egyéb vezeték nélküli forgalom észlelésével és elkerülésével minimálisra csökkenti az  interferenciát, így nagyobb teljesítményt és fokozott biztonságot nyújt.

A sporteseményeknek és szórakoztató rendezvényeknek otthont adó létesítményekben az új megoldással a különböző vezeték nélküli igények kielégíthetők egyetlen Wi-Fi hálózattal.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!